Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Volvo EX90 (+video)

Ελλάδα 11:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Volvo EX90 (+video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Volvo EX90 (+video)

ΝΕΑ

Το εσωτερικό της νέας ναυαρχίδας της Volvo είναι ταυτόχρονα high tech και minimal.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό του νέου της μεγάλου, ηλεκτρικού SUV, του EX90, που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 9 Νοεμβρίου αποκάλυψε η Volvo. Από τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα βλέπουμε πως και η σουηδική εταιρεία ακολουθεί μια λογική που τείνει να καθιερωθεί.

Έτσι και εδώ υπάρχει μια μεγάλη κεντρική οθόνη που εξασφαλίζει γρήγορη πρόσβαση στην πλοήγηση, τα media και το τηλέφωνο, καθώς και σε ρυθμίσεις και άλλες συνηθισμένες ενέργειες.

Ανάλογα με το αν το EX90 είναι σταθμευμένο ή κινείται ή από το αν ο οδηγός του μιλά στο τηλέφωνο το μενού προτείνει, σε ένα ειδικά προσαρμοσμένο πλαίσιο, τις πλέον κατάλληλες ενέργειες για την περίσταση.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα οι πληροφορίες που αφορούν την οδήγηση, όπως αυτές της ταχύτητας και της αυτονομίας ή οι οδηγίες κατεύθυνσης, προβάλλονται σε μια δεύτερη, μικρότερη οθόνη πίσω ακριβώς από τον τιμόνι.

Και σε αυτήν η αλλαγή από το ένα πρόγραμμα στο άλλο προσαρμόζει τις ενδείξεις, προκειμένου ο οδηγός να γνωρίζει τι μπορεί να περιμένει από το αυτοκίνητό του αλλά και το αντίστροφο.

Advertisement

Από κει και πέρα και από τη στιγμή που τα σημερινά αυτοκίνητα είναι φορτωμένα με νέες δυνατότητες, λειτουργίες και τεχνολογίες η Volvo θέλει αυτά τα χαρακτηριστικά να κάνουν τη ζωή των επιβαινόντων πιο εύκολη και ασφαλέστερη, αντί να δημιουργούν περισσότερους περισπασμούς ή σύγχυση. Για αυτό, είναι ουσιώδες το αυτοκίνητο να παρέχει ξεκάθαρες πληροφορίες, συναφείς με ό,τι ακριβώς χρειάζεστε κάθε στιγμή.

Advertisement

Για αυτό οι Σουηδοί έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο να κάνουν τη μετάβαση από το χειροκίνητο στο υποβοηθούμενο πρόγραμμα οδήγησης (και στο μέλλον, στο πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης) εύκολη και ενστικτώδη. Το ίδιο ισχύει και για την πρόσβαση στις διάφορες λειτουργίες, μέσω των οθονών του αυτοκινήτου, που ο στόχος είναι ότι χρειάζεται να παρουσιάζεται με έναν απλοποιημένο τρόπο.

Ο τρόπος που τα αυτοκίνητα δημιουργούν εμπιστοσύνη

Με τη χρήση της κατάλληλης τεχνολογικής υποδομής και εξελιγμένου λογισμικού ο στόχος των μηχανικών της Volvo είναι το EX90 να μπορεί να διαβάσει κάθε κατάσταση εκτός και εντός και να παρέχει τις κατάλληλες πληροφορίες με βάση αυτά τα δεδομένα.

Advertisement

Έτσι η προηγμένη σειρά των αισθητήρων εξασφαλίζει μία πλήρη άποψη 360 μοιρών του περιβάλλοντος του αυτοκινήτου, επιτρέποντάς του να αντιδρά προληπτικά σε όσα συμβαίνουν γύρω του, ακόμα και όταν το πρόγραμμα υποβοηθούμενης οδήγησης δεν είναι ενεργό.

Στην υποβοηθούμενη οδήγηση το αυτοκίνητο ενημερώνει διαρκώς για το τι «βλέπει» εκείνη τη στιγμή, καθώς και για την πληροφορία στην οποία ανταποκρίνεται. Εκτός από το να παρέχει υποστήριξη στο τιμόνι και να βοηθά τον οδηγό να διατηρεί μία σταθερή ταχύτητα, το πρόγραμμα υποβοηθά και την αλλαγή λωρίδων.

Το Volvo EX90 θα διαθέτει ήδη τον απαιτούμενο εξοπλισμό για αυτόνομη οδήγηση χωρίς επίβλεψη, ενώ όπως προαναφέραμε το προσαρμοστικό περιβάλλον χρήστη είναι σχεδιασμένο για να κάνει τη μετάβαση ανάμεσα στα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης όσο το δυνατόν πιο ομαλή και προβλέψιμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία πρόγευση από το Volvo EX90 (+video)
Δοκιμή: Volvo XC60 T8 Recharge
Ταξιδεύοντας με το Volvo XC90 Recharge (+video)