Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία πρόγευση από το Volvo EX90 (+video)

Ελλάδα 21:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία πρόγευση από το Volvo EX90 (+video)

ΝΕΑ

Μία πρόγευση από το Volvo EX90 (+video)

ΝΕΑ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη ναυαρχίδα της σουηδικής εταιρίας που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 9 Νοεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

«Επιλέξαμε υλικά με βάση τις αξίες μας», λέει η Cecilia Stark, υπεύθυνη Σχεδιασμού. «Αυτές οι επιλογές αφήνουν πίσω την παλαιομοδίτικη πολυτέλεια στα αυτοκίνητα και εκφράζουν τις σκανδιναβικές μας ρίζες. Με το Volvo EX90 παίρνουμε ως σχεδιαστικό σημείο εκκίνησης την ευζωία».

«Με τον ίδιο τρόπο που παλιά μεγέθη, όπως η ιπποδύναμη και η επιτάχυνση, παραμερίστηκαν από τον χρόνο φόρτισης και την αυτονομία, τώρα δημιουργείται ένα νέο παράδειγμα που αφορά την πολυτέλεια των αυτοκινήτων. Για εμάς, το επιδεικτικό δεν είναι το καλύτερο. Και η μυρωδιά του νέου δέρματος ζωικής προέλευσης δεν είναι πια η μόνη ένδειξη ενός πλούσιου εσωτερικού», αναφέρει η Volvo στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo κάνει ιδιαίτερο λόγο για ένα νέο υλικό. Το Nordico που ορίζει ένα νέο πρότυπο για την premium εσωτερική σχεδίαση.

Αποτελούμενο από υφάσματα φτιαγμένα από ανακυκλωμένο υλικό, όπως τα μπουκάλια PET, καθώς και από υλικό βιολογικής βάσης από δάση υπεύθυνης διαχείρισης στη Σουηδία και τη Φινλανδία, το Nordico είναι ένα καινοτόμο και τεχνολογικά προηγμένο υλικό.

Το Volvo EX90 θα προσφέρει επιλογή καθισμάτων με επενδύσεις από μίγμα μαλλιού, που έχει πιστοποιηθεί με βάση αυστηρά πρότυπα βιωσιμότητας για την καλή μεταχείριση των ζώων, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα.

Advertisement

Το Volvo EX90 περιέχει επίσης περισσότερα ανακυκλωμένα πλαστικά, ώστε να χρησιμοποιεί λιγότερες μη-ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Εκτός των μπουκαλιών PET, στο Volvo EX90 χρησιμοποιούνται σχεδόν 50 κιλά ανακυκλωμένων πλαστικών και υλικών με βιολογική βάση.

Advertisement

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποσότητα υλικών που δεν βασίζονται σε πρωτογενή ορυκτά μεταξύ των αυτοκινήτων της γκάμας μας και θέτει ένα νέο ορόσημο για το μέλλον. Οι μοκέτες επίσης υιοθετούν την ιδέα της κυκλικότητας, καθώς αποτελούνται μερικώς από αναγεννημένο πολυαμίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα μπορούσε να είναι το νέο ηλεκτρικό Volvo ES90 (+video)
Το νέο Volvo EX90 θα δίνει ρεύμα και στο σπίτι
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Volvo EX90

Advertisement