Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε τις πρώτες εικόνες του νέου Renault 5 E-Tech παραγωγής

Ελλάδα 22:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε τις πρώτες εικόνες του νέου Renault 5 E-Tech παραγωγής

ΝΕΑ

Δείτε τις πρώτες εικόνες του νέου Renault 5 E-Tech παραγωγής

ΝΕΑ

Το μοντέλο που είναι ένας από τους θρύλους της Renault είναι σχεδόν έτοιμο για τη μεγάλη επιστροφή του. 

Advertisement
Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech επιστρέφει δυναμικά, καθώς η γαλλική εταιρεία θα το παρουσιάσει με κάθε επισημότητα  στις 26 Φεβρουαρίου 2024, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Και μέχρι τότε, όπως συνηθίζεται από όλους τον τελευταίο καιρό δημοσιοποίησε teaser φωτογραφίες που μας επιτρέπουν να ρίξουμε μία πρώτη ματιά στην τελική του μορφή.

Από αυτές τις φωτογραφίες λοιπόν δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σημαντικά σε σχέση με το πρωτότυπο που εμφανίστηκε το 2021.

Οι διαφορές του κόνσεπτ που παρουσιάστηκε πριν περίπου δύο χρόνια με το μοντέλο παραγωγής είναι ελάχιστες

Advertisement
Advertisement

Η πιο ενδιαφέρουσα φωτογραφία είναι αυτή που επικεντρώνεται στο καπό, όπου οι μηχανικοί της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας ενσωμάτωσαν ένα μεγάλο φωτεινό «5» πάνω, στο οποίο φαίνεται το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

Το Renault 5 E-Tech αναμένεται να διατεθεί αρχικά σε μία μόνο έκδοση, με μία μπαταρία των 52 kWh, η οποία θα εξασφαλίζει περίπου 400 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Σκοπός της εταιρείας είναι το 5 να γίνει ο απόλυτος σύμμαχός μας μέσα στο αστικό δίκτυο, για αυτό το μήκος του θα είναι μόλις 3,92 μέτρα και θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο ως 5θυρο. 

Μην αναμένετε να διαφέρει σημαντικά το μοντέλο παραγωγής που θα παρουσιαστεί στη Γενεύη από ό,τι έχουμε δει ως τώρα

Advertisement

Την τιμή του θα τη μάθουμε όταν έρθει στην Ελλάδα, αλλά υπολογίζεται πως θα είναι περίπου στις 25.000 ευρώ.  Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι στην Ελλάδα υπάρχει η κρατική επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού, άρα η αρχική τιμή του 5 E-Tech θα πέσει κάτω από τις 20.000 ευρώ στη χώρα μας.

Υπενθυμίζουμε, ότι αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα σε αυτή την κατηγορία για τη Renault, αφού σκοπεύει το 2025 να λανσάρει το Renault 4 και το το 2026 το Renault Twingo ως αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος είναι ο στόχος της Renault με την Ampere;
Όλα όσα γνωρίζουμε για το ηλεκτρικό Renault 5
Δοκιμή: Renault Captur Hybrid 1.3 TCe 140 EDC