Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος είναι ο στόχος της Renault με την Ampere;

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος είναι ο στόχος της Renault με την Ampere;

ΝΕΑ

Ποιος είναι ο στόχος της Renault με την Ampere;

ΝΕΑ

Η νέα αυτόνομη εταιρεία είναι το πιο φιλόδοξο εγχείρημα του Ομίλου Renault, στο πλαίσιο της ανόδου του στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Η Renault σχεδιάζει να λανσάρει 22 ηλεκτρικά μοντέλα εντός των επόμενων ετών, με μία επένδυση της τάξης των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ευτυχώς, για εκείνη, η συμμαχία με τις Nissan και Mitsubishi, αλλά και η νεοεισερχόμενη Ampere ενισχύουν τα πλάνα.

Ο μεγάλος στόχος του γαλλικού Ομίλου είναι να αποτελέσει εμπόδιο στην Tesla από το να κατακτήσει την ευρωπαϊκή αγορά μαζί με τους Κινέζους. Μέχρι στιγμής όμως, απέχει πολύ από αυτό το σχέδιο, με το Model Y να πουλάει «τρελά».

Ταυτόχρονα, υπάρχουν και οι Κινέζοι των οποίων οι μάρκες βλέπουν τεράστια άνοδο σε πωλήσεις και εξαγωγές, έχοντας συμμορφωθεί με τις προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Advertisement
Advertisement

Με αυτά τα πολύπλοκα δεδομένα, οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές ψάχνουν τρόπους να πείσουν το αγοραστικό κοινό τους να συνεχίσει να τους εμπιστεύεται. Και η  Renault έχει ήδη βρει τη λύση σε αυτόν τον «γόρδιο δεσμό».

Το πρώτο μεγάλο βήμα για τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία είναι το συμμαχία με τις Nissan και Mitsubishi, μία συνεργασία με πολλά οφέλη. Πλέον, η Renault έχει την πλήρη στήριξη, τους πόρους και τις παροχές από άλλες δύο αυτοκινητοβιομηχανίες που θα βοηθήσουν χωρίς δεύτερη κουβέντα στα εγχειρήματα της.

Advertisement

Το δεύτερο μεγάλο βήμα της εταιρείας ονομάζεται Ampere. Μία εταιρεία που δημιουργήθηκε από τον γαλλικό κολοσσό και προορίζεται για την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με πλούσιο λογισμικό.

Advertisement

Ας μην ξεχνάμε ότι η Ampere είναι μία ξεχωριστή οντότητα και για αυτό δημιουργήθηκε, ώστε να έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό και στόχο.

Τη  νεοεισαχθείσα εταιρεία τη διαχειρίζεται ο CEO του γαλλικού Ομίλου, Λούκα ντε Μέο ο οποίος έχει την απόλυτη πεποίθηση πως το μέλλον είναι η ηλεκτροκίνηση και δεν υπάρχει επιστροφή στα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες.

Ο ντε Μέο και η Renault πιστεύουν ακράδαντα ότι μόνο με την Ampere και την αρωγή των Nissan και Mitsubishi μπορούν να χτυπήσουν την απτόητη Tesla και για αυτό ο προσανατολισμός είναι πλέον ένας και κοινός: Αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε ένα προσοδοφόρο πακέτο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault Twingo
Οριστική συμφωνία μεταξύ Renault και Nissan
Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της Ampere