Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή θα είναι η τελική μορφή του νέου Kia EV5

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή θα είναι η τελική μορφή του νέου Kia EV5

ΝΕΑ

Αυτή θα είναι η τελική μορφή του νέου Kia EV5

ΝΕΑ

Η επιβεβαίωση ήρθε χάρη στο κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής, λίγες ημέρςς πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό Kia EV5 αποκτά πρωτότυπη εμφάνιση, έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία που προέρχεται από την BYD.

Το συμπαγές κορεατικό μοντέλο, το οποίο πρόκειται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του τις επόμενες εβδομάδες, θα κατασκευαστεί στην Κίνα, με σχέδια για εξαγωγή στις παγκόσμιες αγορές.

Οι σχεδιαστές της Kia σίγουρα δεν αστειεύονταν όταν ισχυρίστηκαν ότι το πρωτότυπο EV5 (φωτό), που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2023, έμοιαζε πολύ με το επερχόμενο αυτοκίνητο παραγωγής. Η εμφάνιση του SUV παραμένει σχεδόν αδιάκριτη από το πρωτότυπο, με μικρές μόνο αλλαγές. Οι τροχοί διατίθενται σε δύο μεγέθη, διαμέτρου 18 ή 19 ιντσών, ωστόσο διατηρούν τον ίδιο σχεδιασμό με αυτούς των 21 ιντσών, που παρουσιάζονται στο πρωτότυπο.

Advertisement
Advertisement

Οι όποιες αλλαγές περιλαμβάνουν παραδοσιακούς πλαϊνούς καθρέφτες, βελτιωμένες χειρολαβές θυρών, μεγεθυμένη θύρα φόρτισης και ελαφρώς τροποποιημένους προβολείς LED. Αυτές οι προσαρμογές συνοδεύουν μια κατά τα άλλα εντυπωσιακά παρόμοια σχεδίαση αμαξώματος. Ενώ τα εσωτερικά γραφικά δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αναμένεται ότι το μοντέλο θα αντλήσει σημαντική έμπνευση από το μεγαλύτερο EV9, τόσο σε αισθητικά όσο και σε τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Αναμένεται ότι η Kia πιθανότατα θα παρουσιάσει μια έκδοση διπλού κινητήρα, με τετρακίνηση (AWD) και στο μέλλον.

Advertisement

Το νέο EV5 θα παράγεται στο Yacheng της Κίνας από μια κοινοπραξία μεταξύ της Kia και της Yueda. Ενώ η κατασκευαστική του βάση βρίσκεται στην Κίνα, το EV5 δεν προορίζεται αποκλειστικά για την τοπική αγορά. έχει σχεδιαστεί ως παγκόσμιο ηλεκτρικό όχημα και είναι πιθανό να φτάσει και στη Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, η επίσημη αποκάλυψη του Kia EV5 έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Chengdu.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόστιμα σε μεθυσμένους οδηγούς ακόμα και αν δεν οδηγούν
Το νέο VW Tiguan… πιάστηκε στα πράσα!
Οδηγούμε το Ariel Hipecar

Advertisement