Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Kia EV5

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Kia EV5

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Kia EV5

ΝΕΑ

Η γκάμα των ηλεκτρικών της Kia μεγαλώνει διαρκώς με νέα μοντέλα τα οποία καλύπτουν κάθε κομμάτι της αγοράς σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Σε μεγάλα κέφια η Kia, δείχνει να έχει πάρει πολύ σοβαρά την στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση. Η εταιρία θέλει να πουλά 1,6 εκατ. αυτοκίνητα το 2030, αρκετά πάνω από τον στόχο των 1,2 εκατ. που είχε θέσει νωρίτερα.

Για να επιτύχει αυτόν τον στόχο, η εταιρία θα παρουσιάζει δύο ηλεκτρικά κάθε χρόνο, έχοντας μία γκάμα από 15 αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το 2027. Ένα από αυτά θα είναι το επερχόμενο EV5 το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες ημέρες -πιο συγκεκριμένα στις 25 Αυγούστου στην Κορέα και στην έκθεση αυτοκινήτου του Chengdu.

Θεωρητικά θα είναι το ηλεκτρικό αντίστοιχο του Sportage, ενώ με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, καθώς και το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε νωρίτερα στην Κίνα, θα μοιάζει αρκετά στο EV9, έχοντας μεγάλες κάθετες επιφάνειες και ένα τετράγωνο σχήμα.

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακό κομμάτι του σχεδίου θα είναι η νέα μάσκα, η οποία εκτός από τα πολύ μοντέρνα φωτιστικά σώματα θα έχει και μία φωτιζόμενη μπάρα LED η οποία θα εκτείνεται σε όλο το μήκος του εμπρός μέρους.

Το σαλόνι θα είναι μινιμαλιστικό, με καθαρές γραμμές και αρκετό “χρώμα”, ενώ τα υλικά θα είναι ανακυκλωμένα και φιλικά προς το περιβάλλον.

Το ψηφιακό πακέτο θα είναι κορυφαίας τεχνολογίας (με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2) ενώ και η πρακτικότητα θα βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα, με τεράστιους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές.

Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τα μηχανικά μέρη, πέρα από το ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP που υπάρχει και κάτω από το EV9. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν εκδόσεις με έναν ή και δύο κινητήρες, και σίγουρα μία έκδοση GT με στόχο τις υψηλές επιδόσεις.

Advertisement

Η μπαταρία θα είναι μεταξύ 77,4-90 kWh (πιο πιθανές οι 82 kWh) και η αυτονομία του θα φτάνει μέχρι και τα 600 χιλιόμετρα. Χάρη στην αρχιτεκτονική των 800V θα μπορεί να φορτίζει σε ταχυφορτιστές έως και 350 kW.

Η παρουσίασή του αναμένεται μετά το καλοκαίρι για την αγορά της Κίνας, ώστε να φθάσει στον στόχο της να έχει το 40% των πωλήσεών της από ηλεκτρικά. Στις υπόλοιπες αγορές, μεταξύ αυτών και την Ευρώπη, θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Kia Stinger θα έχει 600+ ίππους
Δοκιμή: Kia ΧCeed 1.5T Hybrid
Ρεύμα στο σπίτι από τα Kia

Advertisement