Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η βασική BMW XM 50e (+video)

Ελλάδα 18:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η βασική BMW XM 50e (+video)

ΝΕΑ

Αυτή είναι η βασική BMW XM 50e (+video)

ΝΕΑ

Όταν ακούμε για την BMW XM, η σκέψη μας πηγαίνει στον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 653 ίππων, συνδυαστικά. Όμως οι Βαυαροί έχουν άλλα σχέδια.

Advertisement
Advertisement

Σχέδια τα οποία αφορούν σε περισσότερους, άρα αύξηση των πωλήσεων για την εταιρεία. Αυτό έγινε γνωστό με σχεδόν απρόσμενο τρόπο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση της XM Red Label, της κορυφαίας έκδοσης του μοντέλου το οποίο αποδίδει 748 ίππους, συνδυαστικά.

Αυτή ήταν το κυρίως έκθεμα στην εκδήλωση, όμως κατά τη διάρκειά της εμφανίστηκε και ένα ακόμα αυτοκίνητο. Η απορία που δημιουργήθηκε για το περί τίνος πρόκειται λύθηκε σύντομα. Ήταν η XM 50e.

Δεν έχουμε ξανακούσει γι’ αυτή. Τα στελέχη τής BMW ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για μια πιο βασική και πιο προσιτή έκδοση του μοντέλου. Όπως είπαν, κάτω από το καπό τής XM 50e υπάρχει ένας τρίλιτρος σε σειρά της εταιρείας, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον ποιον πρόκειται και πόση είναι η μέγιστη ισχύς του.

Advertisement
Advertisement

Γενικά, ο στόχος των ανθρώπων της εταιρείας ήταν να παρουσιάσουν τη νέα έκδοση για να βολιδοσκοπήσουν τις αντιδράσεις του κοινού και του Τύπου για το ενδεχόμενο να βάλουν σε διαδικασία παραγωγής την XM 50e ή όχι. Όπως είπε εκπρόσωπος της εταιρείας: «Δεν θα κάνουμε υποθέσεις για τα μελλοντικά μοντέλα μας, συνεπώς δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να αρνηθώ οτιδήποτε αναφορικά με το τι μπορεί να εμφανίζεται σε ένα βιντεοκλίπ στο YouTube».

Επειδή δεν υπάρχουν επίσημα πληροφορίες για τη νέα εμφανισθείσα έκδοση της BMW XM, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποθέτουμε ότι αυτή θα διαθέτει τον κινητήρα της M760e xDrive, της κορυφαίας έκδοσης της Σειράς 7 με θερμικό κινητήρα.

Advertisement

Αυτή διαθέτει τον εξακύλινδρο σε σειρά turbo κινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα. Η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του φτάνει τους 571 ίππους. Μένει να δούμε εάν τελικά η BMW θα κατασκευάσει την XM 50e ως μια προσιτότερη -αν και πιο αδύναμη, συγκριτικά- έκδοση του SUV μοντέλου της.

Advertisement

Πάντως, τα στελέχη της δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο θα μπορεί να διανύσει μια μέγιστη θεωρητική απόσταση μεταξύ 76-84 χλμ. ως αμιγώς ηλεκτροκίνητη, γεγονός που μπορεί να εκληφθεί και ως επιβεβαίωση για την κατασκευή της. Οψόμεθα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η πανίσχυρη BMW XM Label Red
Το… προεκλογικό αυτοκίνητο του Κυριάκου Μητσοτάκη
BMW XM SuperVan: Παρακαλάμε την BMW να μην το σκεφτεί καν!