Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η τελευταία Porsche 718 με θερμικό κινητήρα!

Ελλάδα 4:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η τελευταία Porsche 718 με θερμικό κινητήρα!

ΝΕΑ

Αυτή είναι η τελευταία Porsche 718 με θερμικό κινητήρα!

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση έχει βρει πρόσφορο έδαφος και στην Porsche, τα στελέχη της οποίας έχουν ορίσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο για την δημιουργία νέων μοντέλων αυτής της τεχνολογίας κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Κατά συνέπεια, σταδιακά, τα υπάρχοντα μοντέλα της Porsche θα πάψουν να έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης κάτω από αμάξωμά τους. Η 718 Spyder RS, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα, θα είναι η τελευταία έκδοση του μοντέλου η οποία θα έχει τον επίπεδο κινητήρα της γερμανικής εταιρείας.

Όπως ανακοίνωσε η Porsche, η νέα έκδοση του οχήματος ζυγίζει 1.410 κιλά, δηλαδή είναι κατά 40 κιλά ελαφρύτερη, συγκριτικά. Το ύψος τού αμαξώματος είναι κατά 30 χλστμ. χαμηλότερο από πριν και ανοιγόμενη οροφή του είναι διαμορφωμένη με τρόπο ώστε να θυμίζει την αντίστοιχη της 718 Cayman.

H ανάρτηση της νέας 718 Spyder RS έχει ρυθμιστεί με τρόπο ώστε να προσφέρει την απαραίτητη σπορ οδική συμπεριφορά ενός μοντέλου της εταιρείας του Zuffenhausen αλλά και να είναι σχετικά άνετο.

Advertisement
Advertisement

Τι εννοούν με αυτό; Ότι δεν είναι τόσο σφιχτά ρυθμισμένη όπως αυτή στην πιο εξειδικευμένη 718 Cayman GT4 RS. Ο κινητήρας της 718 Spyder RS είναι ο τετράλιτρος ατμοσφαιρικός boxer ο οποίος υπάρχει και στην 911 GT3. Η απόδοσή του είναι 500 ίπποι και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 450 Nm. Επίσης, το όριο στροφών του κινητήρα είναι στις 9.000 σ.α.λ.

Σύμφωνα με την Porsche, η νέα 718 Spyder RS επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, ακόμα πιο χαρακτηριστική των δυνατοτήτων επιτάχυνσης του αυτοκινήτου είναι η διαδικασία των 0-200 χλμ./ώρα όπου πραγματοποιείται σε 10,9 δευτερόλεπτα. Σε ό,τι αφορά στην τελική ταχύτητα, φτάνει τα 308 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Porsche γιορτάζει 75 συναρπαστικά χρόνια sport αυτοκινήτων
Συγκριτική δοκιμή: Porsche 718 Cayman GT4 RS vs 911 GT3 RS 4.0 (997)
Αυτές είναι οι πιο σπάνιες Porsche προς πώληση