Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Επίσημο: Η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe

Ελλάδα 16:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe

Mobility

Επίσημο: Η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe

Mobility

Με λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις από εκείνες του προκατόχου μοντέλου, η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe κάνει ντεμπούτο στην έκδοση 300 4Matic Mild Hybrid.

Advertisement
Advertisement

Όπως είχαμε διακρίνει το περασμένο έτος με την αποκάλυψη της GLC, η Coupe εκδοχή με την κορυφαία αεροδυναμική απόδοση (0,27) ξεχωρίζει χάρη σε κάποιες λεπτομέρειες.

Εξωτερικά αυτό που ξεχωρίζει είναι η σχεδίαση του κάτω μέρους στο μπροστινό μέρος, με λεπτότερους προβολείς, ενώ και πίσω τα φωτιστικά σώματα είναι αντίστοιχα πιο στενά.

Με μήκος στα 4.763 χιλιοστά, πλάτος στα 1.890 χλστ. και ύψος στα 1.699 χλστ., η νέα γενιά είναι κατά 31 χλστ. μακρύτερη, με ίδιο πλάτος και 55 χλστ. μεγαλύτερο ύψος, πάντα σε σχέση με την προηγούμενη GLC Coupe που παρουσιάστηκε το 2016.

Advertisement
Advertisement

Η ανανέωση γίνεται πιο αισθητή στην καμπίνα, όπου η «αιωρούμενη» οθόνη πίσω από το τιμόνι με τη διαγώνιο των 12,3 ιντσών, αναβαθμίζει τη συνολική εικόνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η μεγάλη κεντρική οθόνη με την κάθετη τοποθέτηση, που έχει από πάνω της του αεραγωγούς και διαμορφώνει την πολύ σύγχρονη συνολική εικόνα της καμπίνας.

Advertisement

Κάτω από το καπό, το turbo τετρακύλινδρο σύνολο με χωρητικότητα 2,0 λίτρων που βρίσκουμε και στην GLC, υποβαστάζεται από το ήπια υβριδικό σύνολο 48 Volt, που αποδίδει 255 ίππους και 400 Nm ροπής.

Advertisement

Στο λανσάρισμα του μοντέλου, θα είναι διαθέσιμη μόνο η GLC Coupe 300 4Matic με πακέτο AMG Line, κάτι που σημαίνει πως η μάσκα AMG και οι ζάντες με διάμετρο 19 ιντσών είναι στο στάνταρ πακέτο. Οι δερμάτινες επενδύσεις είναι φυσικά μέρος του βασικού εξοπλισμού για την καμπίνα, όπως είναι και η πανοραμική ηλιοροφή.

Στο πακέτο AMG Line,  περιλαμβάνονται επίσης θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός και πίσω, 3D surround ηχοσύστημα, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου και το MBUX με το πλέον πρόσφατο λογισμικό. Ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του ορισμένα από τα πλέον προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, καθώς πέραν του τυπικού πακέτου αισθητήρων, η Mercedes εφοδιάζει το νέο μοντέλο και με μια κάμερα Surround View 360 μοιρών.

Advertisement

Εννοείται πως αργότερα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες εκδόσεις κινητήρων που συναντούμε και στην απλή έκδοση της GLC. Όσο για τη Coupe οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, μαζί με τις plug-in υβριδικές εκδόσεις που θα προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία έως τα περίπου 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πανέμορφο classic της QJMotor
To κάρμπον πλαίσιο της Lamborghini LB744 (+video)
Τα diesel μοντέλα κερδίζουν τους Έλληνες καταναλωτές!