Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To κάρμπον πλαίσιο της Lamborghini LB744 (+video)

Ελλάδα 9:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To κάρμπον πλαίσιο της Lamborghini LB744 (+video)

ΝΕΑ

To κάρμπον πλαίσιο της Lamborghini LB744 (+video)

ΝΕΑ

Η ιταλική φίρμα μας δίνει ένα νέο στοιχείο για την διάδοχο της Aventador που θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά ώστε να είναι έτοιμη την επόμενη.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικές μέρες οι Ιταλοί ανακοίνωσαν επίσημα τα πρώτα στοιχεία για το plug-in υβριδικό σύστημα του μοντέλου που θα αντικαταστήσει την Aventador και που για την ώρα το γνωρίζουμε με την κωδική ονομασία LB744.

Monofuselage. Έτσι αποκαλεί η Lamborghini το μονοκόκ πλαίσιο του κορυφαίου της supercar που είναι 10% ελαφρύτερο και 25% πιο στιβαρό από εκείνο της Aventador. Συγκεκριμένα, η στρεπτική ακαμψία έχει βελτιωθεί φτάνοντας τα 40.000 Nm/°.

Δομικά οι ειδικοί στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Sant’ Agata χρησιμοποιούν την τεχνολογία Forged Composites με εκτενή χρήση πολυμερισμένων ανθρακονημάτων (CFRP ή Carbon Fiber Reinforced Plastic) που είχε εμφανισθεί για πρώτη φορά στη μάρκα το 2008.

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά, συνδυάζονται υποπλαίσια και στοιχεία από υψηλής αντοχής κράματα αλουμινίου για τα άκρα του αυτοκινήτου, καθώς και για τα σημεία έδρασης του V12. Τα δομικά στοιχεία ενσωματώνονται στο μονοκόκ κλωβό που έχει μικρότερο βάρος ώστε να αντισταθμιστεί αυτό της μπαταρίας και του υβριδικού συστήματος.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως το plug-in υβριδικό σύστημα της LB74 θα συνδυάζει έναν V12 των 6,5 λίτρων με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις (τοποθετημένο πίσω εγκάρσια, μόνο η Miura και η Essenza SCV12 έχουν κάτι ανάλογο), μία μικρή μπαταρία λιθίου 3,8 kWh και τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement

Όλα αυτά μαζί θα προσφέρουν συνολική ισχύ 1.015 ίππων που θα περνούν στους τέσσερις τροχούς. Ο V12 αποδίδει με 825 ίππους και 725 Nm και είναι ο ισχυρότερος που έχει βγει από τις εγκαταστάσεις της μάρκας στην Sant’ Agata. Κινεί τους πίσω τροχούς και ο ένας ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο υγρού συμπλέκτη που ζυγίζει 193 κιλά.

Οι άλλοι δύο ηλεκτροκινητήρες κινούν τους μπροστινούς τροχούς και διασφαλίζουν ένα καλωδιακής τετρακίνησης (αξιοσημείωτο είναι πως διατηρείται ακόμη και στο EV Mode) με χαρακτηριστικά torque vectoring. Κάθε ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 150 ίππους και 350 Nm, αλλά ο πίσω έχει ροπή 150 Nm. H μπαταρία φορτίζει μέσα σε 30 λεπτά της ώρας σε φορτιστή 7 kW.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλος εποχής: Στην… πρίζα και η Lamborghini Huracan
Επίσημο: Νέα Lamborghini με 1.015 ίππους και 3 ηλεκτρικά μοτέρ (+video)
Τα σκίτσα «προδίδουν» τη διάδοχο της Lamborghini Aventador