Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η «καρδιά» του υβριδικού Toyota Hilux

Ελλάδα 9:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η «καρδιά» του υβριδικού Toyota Hilux

ΝΕΑ

Αυτή είναι η «καρδιά» του υβριδικού Toyota Hilux

ΝΕΑ

Η Toyota μας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα, ήπια υβριδική έκδοση του Hilux.

Advertisement
Advertisement

Πηγαίνοντας κατευθείαν στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, ο τετρακύλινδρος turbodiesel των 2,8 λίτρων έχει τροποποιηθεί για να υποστηρίζει την προσθήκη ενός συστήματος 48V προσαρμοσμένου στις ανάγκες των επαγγελματιών.

Ένας συμπαγής ηλεκτροκινητήρας/γεννήτρια με ιμάντα, φορτίζει μια μικρή μπαταρία λιθίου που είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα και ζυγίζει μόνο 7,6 κιλά. Όταν φορτιστεί πλήρως, η μπαταρία συνεισφέρει έως και 16 ίππους και 65 Nm ροπής στο κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η απόδοση του turbodiesel παραμένει στους 203 ίππους και στα 500 Nm ροπής, όπως στο μη ηλεκτροκίνητο Hilux. Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν έναν νέο εντατήρα ζώνης δύο βραχιόνων, ένα ισχυρότερο υλικό ζώνης και ένα βελτιωμένο σύστημα διακοπής εκκίνησης. Η Toyota υποστηρίζει επίσης ότι ο κινητήρας είναι επίσης συμβατός με όλες τις σύγχρονες περιβαλλοντολογικές προδιαγραφές.

Advertisement
Advertisement

Διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι παρά την ενσωμάτωση του υβριδικού συστήματος, η ικανότητα μεταφοράς φορτίου του εμβληματικού pick-up παραμένει αμετάβλητη, διαθέτοντας μέγιστο ωφέλιμο φορτίο στα 1.000 κιλά και ικανότητα ρυμούλκησης στα 3.500 κιλά.

Σύμφωνα με τον Ιάπωνα κατασκευαστή, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αδιαβροχοποίηση των νέων ηλεκτρικών εξαρτημάτων, ώστε να διατηρηθούν οι ικανότητες του Hilux να διασχίζει υδάτινες επιφάνειες ύψους 700 χιλιοστών.

Advertisement

Αν και οι συγκεκριμένες τιμές για το Hilux Hybrid δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί, η Toyota σκοπεύει να το λανσάρει στα μέσα του 2024.

Advertisement

Ενώ αυτό το υβριδικό σηματοδοτεί το αρχικό βήμα, η αυτοκινητοβιομηχανία αφήνει να εννοηθεί ότι θα εξετάσει διάφορες εναλλακτικές επιλογές κίνησης για τη σειρά Hilux στο μέλλον.

Αυτό περιλαμβάνει τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για plug-in υβριδικές εκδόσεις ή ακόμη και εκδόσεις με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, που επί του παρόντος βρίσκονται υπό αξιολόγηση για τη ζήτηση στην αγορά και τις τεχνικές τους προδιαγραφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα αγοράζατε Toyota Hilux με μόλις 12.000 ευρώ; (+video)
Απαγόρευσαν διαφήμιση της Toyota (video)
Η Toyota δείχνει το «αγροτικό» του μέλλοντος

Advertisement