Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Αυτές είναι οι επίσημες τιμές του Skoda Enyaq Coupe iV στην Ελλάδα

Ελλάδα 20:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτές είναι οι επίσημες τιμές του Skoda Enyaq Coupe iV στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Αυτές είναι οι επίσημες τιμές του Skoda Enyaq Coupe iV στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Το νέο Enyaq Coupe iV είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με το σπορ στυλ του και την κομψότητά του, να είναι τα χαρακτηριστικά του νέου μέλους στην οικογένεια της Skoda iV.

Advertisement
Advertisement

Η γραμμή οροφής σε στυλ κουπέ, κατεβαίνει από την κολόνα Β δίνει στο νέο αυτοκίνητο μια ακόμα πιο έντονη εμφάνιση.

Πλέον, η γκάμα του ηλεκτρικού SUV της Skoda εμπλουτίζεται με την εμφανώς πιο σπορτίφ έκδοση Coupé, η οποία διατηρεί ουσιαστικά τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις με το Enyaq που γνωρίζουμε ήδη. Όπως είναι το πλάτος των 1.879 χλστ., αλλά και το μεταξόνιο των 2.765 χλστ., έχοντας πάντοτε ως βάση την μεταβλητή πλατφόρμα ΜΕB.

Το στοιχείο που το κάνει να διαφοροποιείται είναι ασφαλώς η σχεδίαση του αμαξώματος, κυρίως από την μεσαία κολώνα και πίσω. Κοιτώντας το από κοντά, το Enyaq Coupé iV πραγματικά είναι εντυπωσιακό. Ειδικά στο προφίλ, όπου το τελείωμα της οροφής «σβήνει» απαλά προς τα πίσω, το καθιστά αυτομάτως ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα σχήματα.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η έντονη γωνία του πίσω παραθύρου έχει βοηθήσει σημαντικά στην αεροδυναμική με συντελεστή που φτάνει μόλις το 0,234 με αποτέλεσμα στην βελτίωση της αυτονομίας (όσο μικρή και αν αυτή είναι). Από την άλλη, η κουπέ υλοποίηση απαίτησε θυσίες στη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ -κατά 15 λίτρα- που για την περίσταση είναι στα 570. Επίσης, το Enyaq Coupé iV διαθέτει από τη βασική έκδοση ως στάνταρ την φιμέ πανοραμική γυάλινη οροφή, η οποία είναι και η μεγαλύτερη που τοποθετείται σε μοντέλο της Škoda, ενώ από το μενού δεν λείπουν τα LED φωτιστικά σώματα (Full LED Matrix στις πλούσιες εκδόσεις) και η φωτιζόμενη μάσκα Crystal Face.

Advertisement

Στη βάση της γκάμας υπάρχει το Enyaq Coupé iV 60 με κίνηση στους πίσω τροχούς, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 58 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα 180 ίππων, ακολουθεί η έκδοση 80, επίσης πισωκίνητη με τον κινητήρα να έχει ισχύ 204 PS και να αντλεί ενέργεια από μπαταρία 77 kWh, καθώς και η τετρακίνητη 80x με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που παράγουν δύναμη 265 ίππων. Κορυφαία η έκδοση η Enyaq RS iV έχει μικρότερη απόσταση από το έδαφος- διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με συνολική ισχύ 299 PS και 460 Nm ροπής, χαρίζοντας παράλληλα και μία έξυπνη τετρακίνηση. Η μπαταρία ιόντων-λιθίου έχει καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 77 kWh.

Advertisement

Να αναφέρουμε επίσης ότι η Skoda κυκλοφόρησε μία νέα έκδοση λογισμικού για το Enyaq Coupé iV που αυξάνει την αυτονομία, συντομεύει τους χρόνους φόρτισης, προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και βελτιστοποιεί τη λειτουργία του αυτοκινήτου. Στο Enyaq Coupé iV 60 η αυτονομία φτάνει στα 416 χλμ. στον κύκλο WLTP, το iV 80 μπορεί να διανύσει έως και 544 χλμ. με μία φόρτισηm ενώ το 80x με δύο ηλεκτροκινητήρες, μπορεί να καλύψει αντίστοιχα 520 χλμ.

Στο πλαίσιο της σημασίας που έχει για τη Skoda η βιώσιμη μετακίνηση, με κάθε παραγγελία του νέου Enyaq Coupé iV, προσφέρεται ένα αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο (folding e-bike) από την Kosmoride, προκειμένου να γίνει η καθημερινή μετακίνηση ένα νέο μοντέλο βιώσιμης κινητικότητας. Επιπλέον, προσφέρονται 7 χρόνια service, χωρίς καμία απολύτως χρέωση στον πελάτη. Η παροχή αυτή αφορά σε όλους τους πελάτες, με εξαίρεση τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Advertisement

Οι τιμές του Skoda Enyaq Coupe iV είναι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To ηλεκτρικό Skoda Enyaq Coupe iV είναι κομψό και δυναμικό
Νέα σημαντική ενημέρωση λογισμικού για Skoda Enyaq iV
Πως γίνεται το Skoda Enyaq εκδρομικό;