Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πως γίνεται το Skoda Enyaq εκδρομικό;

Ελλάδα 17:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως γίνεται το Skoda Enyaq εκδρομικό;

Mobility

Πως γίνεται το Skoda Enyaq εκδρομικό;

Mobility

Το SUV της Skoda, με τις κατάλληλες προσθήκες αποκτά τον απόλυτο εκδρομικό χαρακτήρα και γίνεται το πρώτο ηλεκτρικό του είδους.

Advertisement
Advertisement

Η Skoda του Ηνωμένου Βασιλείου θέλοντας να τονίσει τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού Enyaq, του έκανε όλες τις απαραίτητες επεμβάσεις για να το κάνει εκδρομικό.

Η βάση για τη μετατροπή, είναι η έκδοση Enyaq iV 80 στην οποία προσαρμόστηκε μια σκηνή οροφής και η σχετική πτυσσόμενη σκάλα για την πρόσβαση. Στη σκηνή αυτή, μπορούν να κοιμηθούν δύο ενήλικοι και αναπτύσσεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Μέσα στη σκηνή, υπάρχει ηλιακός ανεμιστήρας, φως καθώς και ένα αρκετά μεγάλο διχτυωτό διαχωριστικό για να αποθηκεύουν οι ενδιαφερόμενοι ότι θέλουν -πριν κοιμηθούν.

Advertisement
Advertisement

Εκτός των δύο στη σκηνή οροφής, άλλα δύο άτομα μπορούν να κοιμηθούν στο επεκτεινόμενο κρεβάτι που αναπτύσσεται στο πορτ μπαγκάζ που και αυτό «στήνεται» σε ελάχιστον χρόνο, εκμεταλλευόμενο τον τεράστιο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου στη διθέσια διαμόρφωσης της καμπίνας που είναι 1.710 λίτρα. Για να ενισχύσει την πρακτικότητα του μεγάλου ηλεκτρικού SUV, η Skoda στο Ηνωμένο Βασίλειο τοποθέτησε ένα συρόμενο κουτί σχεδιασμένο από την τσέχικη εταιρεία EGOE.

Σε αυτό ενσωματώνεται όχι μόνο κουζίνα υγραερίου αλλά και πτυσσόμενος νεροχύτης με βρύση και λαστιχένια προέκταση για τη χρήση του νερού σε κάτι σαν ντουζιέρα. Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω κουτί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με το πίσω κάθισμα στη θέση του, προσφέροντας πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Στο συγκεκριμένο κιτ, εκτός του «κουτιού», περιλαμβάνονται και πτυσσόμενες καρέκλες και ομπρέλες.

Advertisement

Το FestEVal όπως έχει ονομαστεί από τη Skoda UK, δεν θα βγει στην παραγωγή καθώς είναι απλώς ένα μοντέλο επίδειξης αλλά αυτό δεν εμποδίζει κανέναν να πάρει την ιδέα και να την προσαρμόσει στις ανάγκες του, αγοράζοντας ξεχωριστά από το αυτοκίνητο, τον υπόλοιπο εξοπλισμό κατασκήνωσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Οι 7 λόγοι που το νέο Skoda Fabia ξεχωρίζει
Δοκιμή: Skoda Karoq 1.5 TSI 150 ACT DSG
Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου πρωτότυπου Skoda Vision 7S