Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα αγαπημένα αυτοκίνητα των Αμερικανών

Ελλάδα 8:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα αγαπημένα αυτοκίνητα των Αμερικανών

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα αγαπημένα αυτοκίνητα των Αμερικανών

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν ελαφρώς μετά τη «δύσκολη» περίοδο που επέβαλλε η πανδημία και τα πρώτα δείγματα υπογραμμίζουν την «αλλαγή πλεύσης» για τις προτιμήσεις των αμερικανών.

Advertisement
Advertisement

Η αγορά αυτοκινήτου των ΗΠΑ φαίνεται πως ανακάμπτει αργά και το 2021 πουλήθηκαν 15.060.287 αυτοκίνητα σημειώνοντας αύξηση κατά 3,3% σε σχέση με το 2020.

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, η εικόνα πριν τον COVID-19, ήταν σταθερή για πέντε περίπου χρόνια με 17 εκατομμύρια αυτοκίνητα να πωλούνται ετησίως. Στις τρεις πρώτες θέσεις της πρώτης «50άδας» παραμένουν τα παραδοσιακά «αγαπημένα» των αμερικανών pick up, με τα μοντέλα της γκάμας των «F» της Ford να είναι στην πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη το Dodge RAM και στην τρίτη το Chevrolet Silverado.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και μετά, βλέπουμε μια ιδιαίτερα καλή παρουσία από τις ιαπωνικές εταιρείες και ιδιαίτερα την Toyota. Αυτό που σημειώνεται ως καινοτομία για την αμερικανική αγορά, είναι πως μετά από 90 χρόνια σταθερής παρουσίας στην κορυφή των πωλήσεων της GM, τώρα ήρθε η ώρα της Toyota.

Ο Ιαπωνικός κολοσσός ξεπέρασε στις συνολικές πωλήσεις τη GM σημειώνοντας 114.000 περισσότερες ταξινομήσεις αυτοκινήτων για πρώτη φορά. Από την Toyota τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, καθώς έχει σχεδόν όλα της τα αυτοκίνητα μέσα στη λίστα με τα 25 πιο καλά πουλημένα μοντέλα.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχα, μέσα στα 50 πρώτα μοντέλα, συναντάμε μόνο ένα της Volkswagen, το Tiguan, το οποίο είναι στην 35η θέση σημειώνοντας 109.742 πωλήσεις. Αρκετά ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία των πωλήσεων που αφορούν στα ηλεκτρικά μοντέλα, μια και η τάση της αγοράς προς αυτά, είναι αυξητική αν και με χαμηλό ρυθμό στη ζήτησή τους.

Advertisement

Παρ’ όλα αυτά, η Tesla που οδηγεί –προφανώς- την κούρσα, μπόρεσε να πουλήσει περισσότερα από 160.000 Model Y καταλαμβάνοντας τη 19η θέση και περισσότερα από 120.000 Model 3 (30η θέση). Στα υβριδικά και τα plug-in όπου η αποδοχή και η ζήτηση έχουν αυξηθεί με σημαντικότερη ένταση σε σχέση με τις αντίστοιχες για τα αμιγώς ηλεκτρικά, έχουμε πάλι μια «Ιαπωνική υπόθεση».

Advertisement

Η Toyota κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις υβριδικών, plug-in υβριδικών και υδρογονοκίνητων μοντέλων κατά 73%. Συνολικά, 583.687 μοντέλα έφτασαν στους ιδιοκτήτες τους κατά τη διάρκεια του 2021. Η Honda, στη δεύτερη θέση, σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις υβριδικών κατά 67%, σημειώνοντας πάνω από 100.000 πωλήσεις μέσα στο 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Tesla αντιμέτωπη με υψηλά πρόστιμα
H Toyota θα ανανεώσει την Corolla
Το νέο Ford Ranger Raptor και με V6 βενζίνης