Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Tesla αντιμέτωπη με υψηλά πρόστιμα

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla αντιμέτωπη με υψηλά πρόστιμα

Mobility

Η Tesla αντιμέτωπη με υψηλά πρόστιμα

Mobility

H Ρυθμιστική Αρχή της Νότιας Κορέας εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων προς την Tesla λόγω των “αισιόδοξων” χαρακτηριστικών που ανακοινώνει επίσημα η αμερικάνικη φίρμα.

Advertisement
Advertisement

Η Επιτροπή Δικαίου Εμπορίου της Κορέας έστειλε μια αναφορά στην Tesla στην οποία αναφέρει ότι υπερβάλλει στην αυτονομία που μπορεί να πραγματοποιήσουν ορισμένα από τα μοντέλα της όπως είναι το Model 3. Αυτό παραβιάζει τον νόμο δίκαιης επισήμανσης και διαφήμισης, ωστόσο είναι υπό εξέταση.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή διαπίστωσε ότι η Tesla παραπληροφορεί με την αυτονομία των 446 χιλιομέτρων του Model 3, χωρίς να ενημερώνει τους πελάτες της ότι αυτός ο αριθμός μειώνεται κατά 40% σε θερμοκρασίες κάτω από -7 βαθμούς Κελσίου.

Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να λάβει πρόστιμο έως και 8,35 εκατομμύρια δολάρια, καθώς μπορεί να επιβληθεί νόμιμο πρόστιμο έως και 2% των πωλήσεων της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Από πλευράς Tesla, χαρακτήρισε αυτή την κίνηση της επιτροπής άδικη, υποστηρίζοντας ότι και οι άλλες εταιρείες διαφημίζουν την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους βάσει υψηλότερων θερμοκρασιών.

Ακόμα, η ρυθμιστική αρχή της Κορέας εξετάζει ακόμα μια επιβολή προστίμου σχετικά με τη μη επιστροφή χρημάτων σε πελάτες που ακύρωσαν την παραγγελία τους πριν ακόμα τα αυτοκίνητα τους ξεκινήσουν να κατασκευάζονται. Οι πελάτες υποχρεούνται να πληρώσουν περίπου 84 δολάρια ως προκαταβολή, για να ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής της παραγγελίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοκ ο «λογαριασμός» αντικατάστασης μπαταρίας σε Tesla!
Απίστευτη παρέμβαση της Tesla στα αυτοκίνητα των πελατών της…
Πόσο κοστίζει μεταχειρισμένο το Tesla Model 3 στην Ελλάδα;

Advertisement