Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«45 μάστοροι και 60 μαθητάδες» για ένα Toyota Century (+video)

Ελλάδα 2:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«45 μάστοροι και 60 μαθητάδες» για ένα Toyota Century (+video)

ΝΕΑ

«45 μάστοροι και 60 μαθητάδες» για ένα Toyota Century (+video)

ΝΕΑ

Η Toyota έβαλε σαράντα επίλεκτους εργάτες για να συναρμολογήσουν το νέο της SUV.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Toyota Century έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και ήδη τα πρώτα μοντέλα έχουν περάσει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Ταχάρα. Η Toyota θέλησε να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη συναρμολόγηση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου και αυτό αποδείχτηκε από τους επιλεγμένους εργάτες που ασχολήθηκαν με αυτό.

Για τη συναρμολόγηση του Century η Toyota επέλεξε 40 ειδικά εκπαιδευμένους εργάτες ανάμεσα σε 1.500 που έκαναν αίτηση για τη θέση. Μάλιστα οι εργάτες έπρεπε να περάσουν από εξέταση τριών σταδίων πάνω στο κομμάτι των εξαρτημάτων για να μπορέσουν να πάρουν την ειδική πιστοποίηση για να μπουν στην ομάδα.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα ένα στοιχείο που κάνει το νέο SUV της Toyota ιδιαίτερο στην κατασκευή είναι ότι ενώ στα υπόλοιπα μοντέλα της επιτρέπει αυτοματοποιημένη απόκλιση ροπής 20%, στο Century αυτό το ποσοστό πέφτει στο 5%. Αυτό σημαίνει ότι οι 40 εργάτες πρέπει προσεκτικά να βιδώσουν μέχρι και την τελευταία βίδα με ροπή 150 Nm ώστε να πετύχουν τον στόχο της απόλυτης ακρίβειας.

Αυτή η έμφαση στην λεπτομέρεια έχει και ακόμα μια συνέπεια που είναι η αύξηση του χρόνου κατασκευής. Για παράδειγμα, ο κάθε εργάτης θα χρειαστεί να μείνει σχεδόν ένα λεπτό για την τέλεια εφαρμογή ενός εξαρτήματος, κάτι που μεταφράζεται σε 12 φορές περισσότερο χρόνο από τα 5 δευτερόλεπτα που συνήθως απαιτούνται.

Advertisement

Οι 40 εργαζόμενοι έχουν χωριστεί σε τέσσερα τμήματα ελέγχοντας το εσωτερικό και τα όργανα, το υβριδικό σύστημα, τις πόρτες, τα καθίσματα και τα φρένα. Όπως και να έχει, αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι βέβαιο ότι θα δώσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για ένα SUV που θα αγγίζει τα επίπεδα του χειροποίητου.

Advertisement

Το εντυπωσιακό Century της Toyota.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η επανάσταση της Toyota στα ηλεκτρικά και τις μπαταρίες τους
Κινητήρας υδρογόνου για το Toyota Hiace
Η θρυλική Toyota Celica επιστρέφει;

Advertisement