Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επανάσταση της Toyota στα ηλεκτρικά και τις μπαταρίες τους

Ελλάδα 10:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η επανάσταση της Toyota στα ηλεκτρικά και τις μπαταρίες τους

ΝΕΑ

Η επανάσταση της Toyota στα ηλεκτρικά και τις μπαταρίες τους

ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζεται για μία νέα εποχή στις μπαταρίες και την ηλεκτροκίνηση η οποία θα ξεκινήσει σταδιακά.

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική εταιρεία έχει περάσει σε μία «ηλεκτρική επανάσταση» όπως την έχουν οι άνθρωποί της ονομάσει. Επενδύει χρήματα και ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μπει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη νέα εποχή των ηλεκτρικών της μοντέλων, ενώ έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια για μετέπειτα.

Οι συνηθισμένες μπαταρίες λιθίου αναμένεται να αντικατασταθούν από αποδοτικότερες νέας γενιάς και αργότερα (κάπου το 2030) από τις solid state που θα προσφέρουν περίπου 800 χιλιόμετρα αυτονομία με μία γεμάτη φόρτιση.

Η επανάσταση όμως δεν έρχεται με αυτή την εξέλιξη, αλλά με κάτι πολύ πιο καινοτόμο και πρωτοποριακό.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, η Toyota έχει υποσχεθεί ότι από το 2027 θα ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρίες στερεού τύπου (solid state).

Όχι μόνο αυτό, αλλά με τις συγκεκριμένες μπαταρίες, τα αυτοκίνητά της θα έχουν μία… ασύλληπτη αυτονομία της τάξης των 1.000 χιλιομέτρων! Αλλά σε μοντέλο παραγωγής αυτό θα αργήσει να έρθει, όπως είπαμε προς το τέλος της δεκαετίας.

Advertisement

Το πρώτο μοντέλο μάλιστα που θα έχει αυτή την ιδιαιτερότητα θα διατεθεί σε περίπου 10.000 μονάδες. Αυτήν την πληροφορία τουλάχιστον έχει δημοσιοποιήσει η Toyota μαζί με την πρωτοποριακή ιδέα της.

Advertisement

Στο εγχείρημα, αρωγό θα αποτελέσει η συνεργασία με την εταιρεία πετροχημικών, Idemitsu Kosan η οποία έχει την τεχνογνωσία και τα υλικά που απαιτούνται για αυτού του είδους τις μπαταρίες.

Οι δύο κολοσσοί θα ξεκινήσουν την κατασκευή των στερεού τύπου μπαταριών το οικονομικό έτος 2027. Το 2030 όμως είναι που σκοπεύουν να μπουν στη φάση μαζικής παραγωγής.

Υπενθυμίζουμε, ότι η Toyota έχει θέσει στόχο να πουλήσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030, μαζί με την Lexus.

Αν μέσα σε αυτά έχουν προστεθεί σταδιακά μετά το 2028 και αυτά με τις στερεού τύπου μπαταρίες και την ασύλληπτη αυτονομία των 1.000+ χιλιομέτρων, τότε οι Ιάπωνες θα έχουν βάλεις επίσημα στις «ράγες» ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα το Toyota Yaris Hybrid Electric 130 (+τιμές)
Οδηγούμε το νέο Toyota C-HR στην Ισπανία
Γίνε καλύτερος οδηγός με την Τεχνητή Νοημοσύνη της Toyota (+video)