Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

2.616 km με ένα γέμισμα!

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

2.616 km με ένα γέμισμα!

ΝΕΑ

2.616 km με ένα γέμισμα!

ΝΕΑ

Οδήγησαν επί τρεις ημέρες, ξεκινώντας από το Χιούστον του Τέξας και τερματίζοντας στο Στέρλινγκ της Βιρτζίνια. Οι ειδικοί στη χαμηλή κατανάλωση Τζον και Έλεν Τέιλορ έσπασαν με το VW Passat 2.0 TDI το ρεκόρ μεγαλύτερης διανευθείσας απόστασης με μόλις ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ. Κάλυψαν 2.616 km, 100 km περισσότερα από το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο είχε σημειωθεί στην Ευρώπη με ένα Passat 1.6 BlueMotion.

Advertisement
Advertisement

Η μέση κατανάλωση του Passat 2.0 TDI Clean Diesel ήταν μόλις 2,8 lt./100 km. Προκειμένου οι συνθήκες να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές, το ζεύγος Τέιλορ  τοποθέτησε αποσκευές βάρους 54 kg και οδήγησε κατά τη διάρκεια της μέρας, ώστε να αντιμετωπίσει τη φυσιολογική κυκλοφοριακή κίνηση. «Το Passat TDI ήταν το τέλειο αυτοκίνητο για αυτό το ταξίδι. Προσφέρει πλούσιους χώρους τόσο στο εσωτερικό όσο και στο πορτμπαγκάζ, ενώ ταυτόχρονα είναι τόσο οικονομικό στη κατανάλωση που μας βοήθησε να σπάσουμε το ρεκόρ», δήλωσε ο Τζον Τέιλορ.

Ο 4κύλινδρος κινητήρας του Passat 2.0 TDI Clean Diesel αποδίδει 140 PS και 32,6 kgm ροπής, ενώ συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Αστυνομικοί ήταν παρόντες τόσο κατά τον ανεφοδιασμό στο Χιούστον και την τοποθέτηση σφραγίδας στην τάπα του ρεζερβουάρ όσο και κατά την ολοκλήρωση της διαδρομής στο Στέρλινγκ.[nggallery id=90]