MERCEDES-EQ-2022

Η Mercedes EQS μας δείχνει το μέλλον…

Ελλάδα 4:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes EQS μας δείχνει το μέλλον…

MERCEDES-EQ-2022

Η Mercedes EQS μας δείχνει το μέλλον…

MERCEDES-EQ-2022

Το υπερπολυτελές sedan με τον κωδικό Mercedes EQS δικαίως έχει οριστεί ως η απόλυτη ναυαρχίδα της οικογένειας των κορυφαίων μοντέλων αμιγώς ηλεκτρικών με τον χαρακτηρισμό “EQ”.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, αποτελεί τον πρωτεργάτη της Merc για την υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου Ambition 2039, για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Η νέα Mercedes EQS θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η ηλεκτρική S-Class δεδομένου ότι συνιστά μια υπερπολυτελή λιμουζίνα που επιδιώκει να ηγηθεί στην αυτοκίνηση του μέλλοντος, εξοπλισμένη με πλούσια φαρέτρα state-of-the-art τεχνολογιών.

Advertisement
Advertisement

Η EQS βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια αρθρωτή αρχιτεκτονική για πολυτελή ηλεκτρικά, προτάσσει οικολογικές ευαισθησίες, έχει κορυφαία αεροδυναμική και είναι ακόμη πιο προικισμένη τεχνολογικά.

Αισθητικά τώρα, πολύ δύσκολα θα την μπερδέψει κανείς με κάποιο άλλο μοντέλο – ειδικά με οποιοδήποτε φορά θερμικό μοτέρ. Το πρώτα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η μεγάλη καμπύλη της οροφής, η ουρά τύπου fastback, οι κοντοί εμπρός και πίσω πρόβολοι και οι 22άρες (ως στάνταρ 19”) ζάντες.

Advertisement

Προσθέστε βέβαια στην εξωτερική σχεδίαση της νέας αμιγώς ηλεκτρικής EQS και την εντυπωσιακή κλειστή μαύρη μάσκα, την ομόχρωμη οροφή όπως επίσης και την οριζόντια LED λωρίδα στο πίσω τμήμα της, που θυμίζει έντονα κάποιο γαλαξιακό όχημα του μέλλοντος.

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της Mercedes EQ μάλιστα, μετά από ατελείωτες εργατοώρες εξέλιξης, κατάφεραν να προσδώσουν στη νέα εντυπωσιακή από κάθε άποψη EQS κορυφαίο στην κυριολεξία συντελεστή οπισθέλκουσας (0,20 Cd), απονέμοντάς της τον τίτλου του πιο αεροδυναμικού αυτοκινήτου στον πλανήτη.

Advertisement

Επίσης, ένα από τα μεγάλα highlights της Mercedes EQS που συναντάς στο υπερπολυτελές εσωτερικό της, είναι αδιαμφισβήτητα το σύμπλεγμα οθονών Hyperscreen. Πρόκειται για μια μεγάλη κυρτή μονάδα τριών μονάδων. Η μία αφορά τον πίνακα οργάνων 12,3”, μια ίσης διαμέτρου εδρεύει μπροστά από τον συνοδηγό, ενώ υπάρχει και μια κεντρική 17,7” για το σύστημα infotainment MBUX.

Μάλιστα, προαιρετικά προσφέρονται «έξυπνες» θύρες (εμπρός και πίσω). Όταν ο οδηγός πλησιάζει το αυτοκίνητο, οι χειρολαβές στις πόρτες εκτείνονται και εφόσον φτάσει σε απόσταση αναπνοής η πόρτα του οδηγού ανοίγει αυτόματα.

Advertisement

Ο τυχερός άνθρωπος που κάθεται αναπαυτικά πίσω από το τιμόνι, επίσης, μπορεί να ανοίξει τις πίσω πόρτες (π.χ. για να αφήσει τα παιδιά στο σχολείο) μέσω του συστήματος πολυμέσων MBUX. Πρωτοποριακό, λειτουργικό αλλά συνάμα απόλυτα ασφαλές.

Οι επιδόσεις της σε κάθε περίπτωση κόβουν την ανάσα και σε μεταφέρουν στο μαγικό κόσμο των οδηγικών συγκινήσεων. Η EQS προσφέρεται τόσο σε πισωκίνητη έκδοση (EQS 450+) με ένα μοτέρ στον πίσω άξονα, όσο και σε τετρακίνητη (EQS 580 4MATIC) με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα.

H πρώτη παράγει 333 PS και 568 Nm ροπής επιταχύνοντας τα πρώτα 100 km/h από στάση σε μόλις 6,2 sec. Η τετρακίνητη αποδίδει 523 PS και 855 Nm ροπής, με τη διαδικασία 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 4,3 sec. Η τελική ταχύτητα τόσο στην 580 4MATIC όσο και στην 450+ περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 km/h.

Στη νέα Mercedes EQS ενσωματώνονται έως και 350 αισθητήρες που καταγράφουν δεδομένα για τις ταχύτητες τις αποστάσεις, τις επιταχύνσεις, τις θερμοκρασίες κ.ο.κ. και κατόπιν επεξεργασίας την βοηθούν να λαμβάνει αποφάσεις εν ριπή οφθαλμού, προς όφελος της ασφάλειας των επιβατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μεrcedes EQS: Το σημείο αναφοράς της νέας εποχής
Πώς η Brabus βελτίωσε τη Mercedes-Benz EQS;
To IVI σύστημα infotainment της LG στην Mercedes EQS (+video)