Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES-EQ-2022

Η μεγάλη καρδιά της Mercedes EQC

Ελλάδα 13:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μεγάλη καρδιά της Mercedes EQC

MERCEDES-EQ-2022

Η μεγάλη καρδιά της Mercedes EQC

MERCEDES-EQ-2022

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου της Mercedes EQC απόδοσης 80 kWh ζυγίζουν 652 kg και είναι τοποθετημένες χαμηλά στο δάπεδο μεταξύ των δύο αξόνων προκειμένου να διατηρηθεί η απαραίτητη ισορροπία.

Advertisement
Advertisement

Προσφέρουν μέγιστη τάση 405V και χωρητικότητα 230 Ah περιλαμβάνοντας δύο μονάδες με 48 κελιά και 4 μονάδες με 72 κελιά. Ψύχονται με υγρό και στις χαμηλές θερμοκρασίες ένας ειδικός θερμαντήρας εξασφαλίζει την απόδοση, ιδιαίτερα κατά τη φόρτιση.

Η εταιρία παρέχει εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km. O βασικός φορτιστής OBC είναι ισχύος 7,4 kW και χρειάζεται 11 ώρες για να φορτίσει την μπαταρία (10-100% της πλήρωσης), ενώ, ο ταχυφορτιστής Wallbox με ισχύ 22 kW δύναται να τη φορτίσει έως και τρεις φορές ταχύτερα (από το 10 έως το 80%).

Advertisement
Advertisement

Τώρα, προκειμένου να αξιοποιήσεις ιδανικά τους πέντε διαθέσιμους τρόπους ανάκτησης ενέργειας μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα paddles στο τιμόνι, αντιστοίχως το αριστερό την εντείνει και το δεξί την ελαττώνει. Για πιο ξέγνοιαστη οδήγηση καλό είναι να επιλέξεις την αυτόματη λειτουργία η οποία ενεργοποιείται κρατώντας το αριστερό paddle μόλις για μερικά sec.

Όταν η αυτονομία εξαντλείται, η EQC 400 4MATIC ενεργοποιεί την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ενημερώνοντας τον οδηγό για το πλησιέστερο σημείο φόρτισης, ταυτόχρονα μειώνεται σταδιακά η απόδοση ειδικά αν το σημείο φόρτισης είναι μακριά ή επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Ο στόχος της Mercedes-Benz, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ambition 2039», είναι να έχει δημιουργήσει έως τότε έναν στόλο καινούριων οχημάτων με ουδέτερο ισοζύγιο CO₂. Ο περιβαλλοντικός έλεγχος 360° της Mercedes-Benz, τον οποίο η EQC 400 4MATIC ολοκλήρωσε με επιτυχία, ως το πρώτο όχημα της επωνυμίας προϊόντων και τεχνολογιών EQ, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Advertisement

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο οικολογικό ισοζύγιο, στο οποίο εξετάζονται λεπτομερώς οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του οχήματος, δηλαδή, από την προμήθεια των πρώτων υλών, την παραγωγή και τη χρήση του (για απόσταση 200.000 χιλιομέτρων) έως και την ανακύκλωσή του.

Advertisement

Η EQC 400 4MATIC επωφελείται από το σύστημα κίνησης, χωρίς τοπικές εκπομπές και την υψηλή αποδοτικότητα του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης. Τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να αντισταθμίζουν τις υψηλότερες εκπομπές CO₂ που προκύπτουν συνήθως κατά την παραγωγή τους, με την επακόλουθη λειτουργία κατά την οδήγησή τους, ανάλογα με την πηγή ρεύματος που θα χρησιμοποιηθεί.

Τα ηλεκτρικά οχήματα που λειτουργούν μόνο με ανανεώσιμες ενέργειες, σημειώστε πως εκπέμπουν έως και 70% λιγότερο CO₂ κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, συγκριτικά πάντα με τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μετά από αυτά, κατανοεί εύλογα κανείς, γιατί η προηγμένη Mercedes EQC βρίσκεται πραγματικά σε τόσο υψηλό επίπεδο, σε όλους τους καίριους τομείς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο στοιχίζει η νέα Mercedes EQC στην Ελλάδα;
Επετειακή έκδοση για την ηλεκτρική Mercedes EQC
Mercedes: Η μάσκα έχει τη δική της ιστορία!