Live Κίνηση
Περισσότερα
Jaguar Land Rover PHEV

Τα υπερσύγχρονα συστήματα πολυμέσων του Range Rover Velar PHEV

Ελλάδα 12:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα υπερσύγχρονα συστήματα πολυμέσων του Range Rover Velar PHEV

Jaguar Land Rover PHEV

Τα υπερσύγχρονα συστήματα πολυμέσων του Range Rover Velar PHEV

Jaguar Land Rover PHEV

Το Range Rover Velar P400e ενσωματώνει state of the art συστήματα infotainment, τα οποία το καθιστούν σε ένα από τα πιο άρτια διασυνδεδεμένα πολυτελή SUV.

Advertisement
Advertisement

Το ανανεωμένο Range Rover Velar PHEV, πέρα από την ισχυρή παρουσία του σε άσφαλτο και εξοχή, ενσωματώνει και μια πληθώρα hi-tech συστημάτων που το καθιστούν πιο ασφαλές και έξυπνο από ποτέ, καθώς και ένα εκ των πιο προηγμένων τεχνολογικά SUV στον κόσμο.

Το εξηλέκτρισμένο μοντέλο τροφοδοτείται από έναν turbo κινητήρα Ingenium 2.0 λίτρων, ο οποίος παράγει 300 ps, καθώς και από έναν ηλεκτροκινητήρα των 143 ps, με τη συνδυαστική ισχύ να ξεπερνά τους 400 ίππους (404 ps) και να φτάνει τα 640 Nm ροπής. Σημειώνεται πως η τελευταία παράγεται εφόσον επιλεχθεί η λειτουργία Hybrid, ενώ τα 275 Nm αποδίδονται από το ηλεκτρικό μοτέρ.

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8ατάχυτου αυτόματου κιβωτίου, το οποίο βοηθά το Velar P400e να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,4 sec, με την τελική ταχύτητα να αποτυπώνεται στα 240 χλμ./ώρα.  Το 8-τάχυτο Αυτόματο Κιβώτιο, μάλιστα, έχει ρυθμιστεί από τους μηχανικούς της Land Rover ώστε να συνδυάζει ομαλές αλλαγές σχέσεων με ταχύτατη απόκριση. Χάρη στην πυκνή κλιμάκωση των οκτώ σχέσεων του κιβωτίου, οι αλλαγές ελάχιστα γίνονται αντιληπτές.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες 

Τα υπερσύγχρονα συστήματα πολυμέσων Pivi & Pivi Pro

Advertisement

Το Range Rover Velar PHEV πλέον ενσωματώνει τα πιο καινοτόμα συστήματα infotainment στην κατηγορία των πολυτελών SUV – συμβατά με τις λειτουργίες φωνητικού ελέγχου, αυτόματες overtheair αναβαθμίσεις λογισμικού και… αυτοδίδακτες τεχνολογίες.

Τα υπερσύγχρονα συστήματα ψυχαγωγίας του Land Rover “ Pivi” και το πιο προηγμένο “Pivi Pro”, προσφέρουν μια ταχεία, ευέλικτη και άρτια διεπαφή μεταξύ οχήματος και οδηγού. Η τελευταία ενσαρκώνεται σε δύο όμορφες και υψηλής ευκρίνειας οθόνες αφής των 10 ιντσών και στον διαδραστικό ψηφιακό πίνακα οργάνων (Interactive Driver Display) των 12,3 ιντσών.

Advertisement

Μια νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική, η EVA 2.0, αναδεικνύει το νέο σύστημα πολυμέσων, τις τεχνολογίες ασφάλειας και κλιματισμού της καμπίνας, εξασφαλίζοντας ταχύτατη απόκριση. Η EVA 2.0 ενσωματώνει 85 μονάδες ελέγχου κινητήρα (ECUs), υποστηρίζοντας τη νέα γενιά τεχνολογιών ασφαλείας και άνεσης των επιβατών. Φιλοξενώντας παράλληλα, δύο μόντεμ τύπου Qualcomm 4G/LTE – ένα για την τεχνολογία αναβαθμίσεων over-the-air του λογισμικού (SOTA) και ένα ακόμη για την αναζήτηση υπηρεσιών streaming μουσικής και εφαρμογών –  η ηλεκτρονική αρχιτεκτονική εγγυάται απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και γρήγορα ενεργοποίηση.

Σημειώνεται πως το κορυφαίο σύστημα Pivo Pro επωφελείται από τη δική του, ξεχωριστή πηγή τροφοδοσίας. Αυτό απαλλάσσει τους επιβαίνοντες από την άβολη αναμονή… φόρτωσης (loading) του συστήματος, προτού διενεργηθεί η εκτέλεση ενεργειών (π.χ. η εισαγωγή λεπτομερειών πλοήγησης).

Advertisement

Στην καρδιά του συστήματος είναι η πλήρως διαμορφώσιμη κεντρική οθόνη, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί βάσει των “θέλω” του οδηγού. Επί παραδείγματι μπορεί να προβάλλει στιγμιαία (at a glance) πληροφορίες που αφορούν τη live κίνηση στους δρόμους, όπως και πότε ακολουθεί η επόμενη στροφή στον δρόμο. Η διαισθητική, επίπεδη δομή της κεντρικής οθόνης εγγυάται πως τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός μπορούν να περιηγηθούν στα διάφορα μενού (π.χ. στο media, ή στο σύστημα πλοήγησης) με μόλις ένα (1), το πολύ δύο (2)… χτυπήματα του δακτύλου στην οθόνη. Ειδικά για τον οδηγό, η συγκεκριμένη διευκόλυνση αποτρέπει τη διάσπαση της προσοχής του από την οδηγική διαδικασία.

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες 

Το σύστημα Pivi, επίσης, επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση δύο κινητών τηλεφώνων. O οδηγός μπορεί να επιλέξει ποιο τηλέφωνο επιθυμεί να χρησιμοποιήσει με μόλις δύο «χτυπήματα».

Το πιο προηγμένο σύστημα Pivi Pro -ως στάνταρ από τις εκδόσεις S- διαθέτει τη δική του ξεχωριστή, επαναφορτιζόμενη πηγή τροφοδοσίας, η οποία επιτρέπει στο σύστημα να βρίσκεται σε “sleep mode” όταν ο κινητήρας του Velar είναι απενεργοποιημένος. Όταν ο οδηγός ξεκλειδώσει το όχημα, το Pivi Pro ενεργοποιείται ακαριαία, επιτρέποντας στον οδηγό να το χρησιμοποιήσει αμέσως. Επίσης ενσωματώνονται νέες θύρες USB, ενώ μπορούν να ενσωματωθούν και δύο επιπλέον για τους πίσω επιβάτες. Μπορούν να τοποθετηθούν συνολικά μέχρι 6 θύρες, που προσφέρουν ταχύτατη φόρτιση των tablet ή των κινητών.

Το Pivi Pro παράλληλα θα εξατομικεύσει τις εμπειρίες του οδηγού βάσει των συνηθειών του και των προτιμήσεών του. Αυτές με το πέρασμα του χρόνου, αφομοιώνονται από το έξυπνο σύστημα, μέσω αυτοδίδακτων αλγορίθμων που βελτιστοποιούν την καθοδήγηση του οδηγού. Ακόμη, τον οδηγό δεν κουράζουν οι συνεχείς φωνητικές επεμβάσεις του συστήματος, το οποίο χάρη στη λειτουργία Smart Voice Guidance αντιλαμβάνεται πότε ο οδηγός ακολουθεί μια γνωστή σε αυτόν διαδρομή. Οι έξυπνες ρυθμίσεις (Smart Settings) παράλληλα επιτρέπουν στον χρήση να διαμορφώσει το δικό του προφίλ, αποθηκεύοντας τις προσωπικές του προτιμήσεις, όπως είναι η θέση οδήγησης, το επίπεδο θέρμανσης και την κλίση του καθρέπτη.

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες 

Ο οδηγός ακόμη δεν χρειάζεται πλέον να απευθυνθεί σε κάποιον έμπορο προκειμένου να πραγματωθούν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις λογισμικού. Διότι το Velar ενσωματώνει την τεχνολογία SoftwareOverTheAir (SOTA), η οποία εξασφαλίζει πως οι χρήστες θα απολαμβάνουν πάντα τους τελευταίους χάρτες, τις πιο σύγχρονες εφαρμογές και το λογισμικού του οχήματος. Το όχημα μπορεί και αναζητά με αυτοματοποιημένο τρόπο τις αναβαθμίσεις λογισμικού και, όποτε ένα download είναι διαθέσιμο, ειδοποιεί τον οδηγό μέσω της οθόνης αφής. Η εγκατάσταση εκκινεί μόλις το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί, κλειδωθεί και όλα τα παράθυρα είναι κλειστά. Οι πελάτες μπορούν να προγραμματίσουν ενημερώσεις λογισμικού έως και 14 ημέρες νωρίτερα, ανάλογα με την χρονική στιγμή που τους βολεύει.

Ειδικά για τους κατόχους του Plugin υβριδικού Range Rover Velar P400e, το σύστημα Pivi Pro τους ενημερώνει για την τοποθεσία, τη διαθεσιμότητα και το κόστος των σταθμών φόρτισης. Το σύστημα παράλληλα απεικονίζει το επίπεδο φόρτισης, και… καλεί τον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα στα τρία προγράμματα οδήγησης, Hybrid, EV και Save. Τέλος, μέσω της νέας εφαρμογής “Park and Pay”, η οποία επιτρέπει τη διενέργεια συναλλαγών στάθμευσης εντός του αυτοκινήτου, οι οδηγοί μπορούν να πληρώσουν για το parking μέσω της οθόνης αφής, χωρίς να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο.

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες 

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμάζουμε το νέο Land Rover Defender D240

Και με ηλεκτροκινητήρα το κλασσικό Land Rover Defender

Όνειρο απατηλό το Land Rover Defender Pickup