Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Και με ηλεκτροκινητήρα το κλασσικό Land Rover Defender

Ελλάδα 23:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και με ηλεκτροκινητήρα το κλασσικό Land Rover Defender

Mobility

Και με ηλεκτροκινητήρα το κλασσικό Land Rover Defender

Mobility

H εταιρεία Twisted λανσάρει ένα κιτ για το προηγούμενο Land Rover Defender, το οποίο το μετατρέπει σε ηλεκτροκίνητο.

Advertisement
Advertisement

H Twisted Automotive είναι μία από τις πιο γνωστές βρετανικές εταιρείες που αναλαμβάνουν αισθητικές και μηχανικές βελτιώσεις για το all-time classic Land Rover Defender. Πλέον, κατασκευάζει και την ηλεκτρική έκδοση του θρυλικού μοντέλου, που θα διατεθεί και στην αγορά των ΗΠΑ.

Η μετατροπή μπορεί να γίνει σε παλαιότερες γενιές των Defender 90, 110 και 130, με τον ενδιαφερόμενο να έχει δύο επιλογές σε ότι αφορά το ηλεκτρικό μοτέρ. Η βασική έχει ισχύ 217 ίππους και 380 Nm ροπής, ενώ στην δεύτερη και πιο ισχυρή, η απόδοση σκαρφαλώνει στους 325 ίππους και τα 460 Nm. Πολύ καλές είναι οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να φτάνει τα 10,0 και αντίστοιχα τα 8,2 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις τα διαθέσιμα ηλεκτρικά μοτέρ μεταφέρουν την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς, ενώ παίρνουν την ενέργειά τους από μία τοποθετημένη στο πάτωμα συστοιχία μπαταριών με ενεργειακή απόδοση 60kWh, η οποία σύμφωνα με τον βελτιωτή προσφέρει μέγιστη αυτονομία πάνω από 320 χλμ. Παράλληλα, οι χρόνοι φόρτισης εξαρτώνται από την πηγή. Σε ταχυφορτιστή 22kW οι μπαταρίες χρειάζονται τρεις ώρες για να φτάσουν το 100%, ενώ σε φορτιστή 11kW, χρειάζεται ο διπλάσιος χρόνος.

Βελτιώσεις έχουν δεχθεί και άλλα μηχανικά μέρη, όπως η ανάρτηση και τα φρένα. Στην πρώτη περίπτωση οι τεχνικοί της Twisted έχουν τοποθετήσει αμορτισέρ της Bilstein, μεγαλύτερης διαμέτρου δίσκους, αλλά και διαφορετικές δαγκάνες. Τα παραπάνω ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό της έκδοσης με τους 325 ίππους, ενώ τοποθετούνται προαιρετικά στην μικρότερη από πλευράς ισχύος. Επίσης, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία οδηγικά προφίλ, Sport, Eco και Off-road. Η όλη μετατροπή διαρκεί κοντά στις 15 ημέρες, με το κόστος της να ξεκινά από τις €70.000.

Advertisement

 

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:

Το πανέμορφο Defender της East Coast

Μία μοναδική έκδοση του Land Rover Defender

Advertisement

Land Rover Defender με κινητήρα Corvette (+VIDEO)