Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όνειρο απατηλό το Land Rover Defender Pickup

Ελλάδα 23:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όνειρο απατηλό το Land Rover Defender Pickup

ΝΕΑ

Όνειρο απατηλό το Land Rover Defender Pickup

ΝΕΑ

Εμπνευσμένο από το στρατιωτικό τζιπ Willys του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και τη γραμμή CJ, το Land Rover Defender αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα οχήματα στον πλανήτη. Από pickup για γεωργικές εργασίες έως ασθενοφόρο, ο θρύλος εκτός δρόμου δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια 37 ετών.

Advertisement
Advertisement

Για το μοντέλο του 2020, το πλαίσιο πλέον είναι αυτοφερόμενο, ενώ, το επιβλητικό αυτοκίνητο της Land Rover δεν κατασκευάζεται καν στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά στη Νίτρα της Σλοβακίας. Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί πολλοί ενθουσιώδεις θα εκφράσουν τις ενστάσεις τους, αλλά αυτή η αλλαγή ήταν απαραίτητη. Η Land Rover πρέπει να συμμορφωθεί με τα νέα πρότυπα εκπομπών στην Ευρώπη το 2021, δηλαδή έναν στόλο κατά μέσο όρο 95 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Αυτή είναι μια απίστευτα δύσκολη επίδοση για μια εταιρεία που ειδικεύεται σε μαζικά οχήματα, πόσο μάλλον όταν έχει βάρος άνω των δύο τόνων.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις περιστάσεις, το Defender pickup έχει άραγε θέση στη γκάμα; Φυσικά είναι η απάντηση. Απλώς κοιτάξτε τι γίνεται με τις Jeep, Hyundai, Volkswagen και Ford και θα καταλάβετε. Η Land Rover, ωστόσο, δεν θα το κάνει να συμβεί ακόμη κι αν είναι «τεχνικά δυνατό». Αυτή εδώ είναι απλώς μια απόδοση από τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Oscar V. «Έχω δει διάφορα πρωτότυπα στο διαδίκτυο αλλά κανένα δεν διέθετε μια κανονική καρότσα στο πίσω μέρος, όπως ένα πραγματικό pickup», είπε με νόημα ο ίδιος.

Οι μεγαλύτεροι λόγοι για τους οποίους δεν θα γίνει πράξη το Defender pick up είναι προφανείς. Η Γηραιά Ήπειρος προτιμά τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα όπως τα φορτηγά σε βάρος των pick up και επειδή κατασκευάζεται στην Ευρώπη, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία θα έπρεπε να πληρώσει υπέρογκους φόρους προκειμένου να το φέρει στη ζωή. Ο φόρος της τάξης του 25% για τα ελαφρά φορτηγά είναι ένα θέμα, αλλά υπάρχουν τρόποι παράκαμψης του. Η Fiat Chrysler Automobiles κατασκευάζει το Ram ProMaster City στην Τουρκία, ενώ με διάφορες μετατροπές το πουλά στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement