Live Κίνηση
Περισσότερα
HYUNDAI 2022

Ioniq 5: Προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας και υποβοήθησης

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ioniq 5: Προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας και υποβοήθησης

HYUNDAI 2022

Ioniq 5: Προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας και υποβοήθησης

HYUNDAI 2022

Η μοντέρνα σχεδίαση και το πολύ εξελιγμένο ηλεκτρικό υπόβαθρο του νέου Ioniq 5 συνδυάζεται με ό,τι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό έχει να επιδείξει η σημερινή τεχνολογία στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ψηφιακής συνδεσιμότητας.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο Ioniq 5 η Hyundai καταθέτει το πρώτο δείγμα γραφής μίας νέας γενιάς αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία θα οδηγήσουν την κορεάτικη εταιρία στον πλήρη εξηλεκτρισμό της μέχρι τα τέλη της δεκαετίας.

Μία οικογένεια πρωτοποριακών σε σχεδίαση και καινοτόμων σε τεχνολογίες αυτοκινήτων που θα αλλάξουν όχι μόνο την εικόνα της ίδιας της Hyundai αλλά και την αντίληψη που υπάρχει για την ηλεκτροκίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αρχή γίνεται με το Ioniq 5, το οποίο με βάση τα χαρακτηριστικά του θεωρείται σήμερα ότι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο έχει να παρουσιάσει η συγκεκριμένη κατηγορία σε ηλεκτρικό όχημα.

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα της αγοράς, μία ποικιλία εκδόσεων σε ισχύ και παροχή ρεύματος από μπαταρίες, ένα πολύ ξεχωριστό αμάξωμα και ένα premium σαλόνι με απίστευτη ευρυχωρία και μοναδικές παροχές στους επιβάτες.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν μία σειρά από προηγμένες τεχνολογίες και σύγχρονα συστήματα τα οποία βελτιώνουν την ψηφιακή επικοινωνία του χρήστη με το αυτοκίνητο.

Advertisement

Κάτι που εξυπηρετείται στον μέγιστο βαθμό από τις δύο μεγάλες οθόνες των 12 ιντσών, μία για το πληθωρικό σε παροχές σύστημα πολυμέσων, και μία ως πίνακας οργάνων με δεκάδες ενδείξεις μπροστά από τον οδηγό.

Το Ioniq 5 διαθέτει μια ακόμα μεγάλη οθόνη AR HUD (Head-Up Augmented Reality) επαυξημένης πραγματικότητας που ουσιαστικά μετατρέπει το παρμπρίζ σε επιφάνεια πληροφόρησης χαρακτηριστικό που συναντάμε για πρώτη φορά σε μοντέλο της Hyundai.

Advertisement

Στο Ioniq 5 η Hyundai εφάρμοσε όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες στα συστήματα υποβοήθησης, κάτω από την ομπρέλα του νέας γενιάς Hyundai Smart Sense.

Πρόκειται για ένα πακέτο από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας των επιβατών, εξασφαλίζοντας το κάθε ένα μόνο του αλλά και σε συνδυασμό μεταξύ τους το λιγότερο άγχος για τον οδηγό και την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για το όχημα.

Advertisement

Το Ioniq 5 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Ηyundai που εφοδιάζεται με το σύστημα Highway Driving Assis 2 (HDA 2) το οποίο συνδυάζει διάφορες λειτουργίες ώστε να προσδώσει χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί την εμπρός κάμερα, αισθητήρες ραντάρ και δεδομένα πλοήγησης, ελέγχοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου και την απόστασή του από άλλα αυτοκίνητα, διατηρώντας το όχημα στην μέση της λωρίδας του.

Το σύστημα αυτό καθιστά την οδήγηση πολύ πιο άνετη και ξεκούραστη στα μεγάλα ταξίδια, καθώς μπορεί να βοηθήσει τον οδηγό κατά την αλλαγή λωρίδας, ενώ συνδυάζεται και με άλλα συστήματα υποβοήθησης όπως τα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA) κ.α.

Η Hyundai προσφέρει επίσης την πιο πρόσφατη έκδοση αναβαθμισμένων υπηρεσιών αυτοκινήτου με σύνδεση Bluelink που παρέχουν μια σειρά από νέες δυνατότητες και επιτρέπει στους πελάτες να ελέγχουν το αυτοκίνητό τους με το smartphone τους ή φωνητικά για να κάνουν την οδήγησή τους πιο βολική και ευχάριστη.

Οι νέες δυνατότητες του Bluelink περιλαμβάνουν το Connected Routing, Last Mile Navigation και μια νέα δυνατότητα προφίλ χρήστη.

Το σύστημα πολυμέσων εφοδιάζεται με Apple CarPlay και Android Auto επιτρέποντας έτσι την σύνδεση με το smartphone. Για το τελευταίο υπάρχει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης ενώ διατίθενται και πέντε θύρες USB για όλους τους επιβάτες.

Υπάρχει επίσης διαθέσιμο και ένα εξαιρετικό ηχοσύστημα της Bose με οχτώ ηχεία και ένα subwoofer, για μία μοναδική ηχητική εμπειρία.

Σε ό,τι αφορά την παθητική ασφάλεια, η σχεδίαση του πλαισίου του νέου Ioniq 5 εξασφαλίζει ότι θα αποσβέσει το σοκ της σύγκρουσης και θα διατηρήσει άθικτη την καμπίνα.

Για την προστασία των επιβατών παρέχονται και επτά αερόσακοι, ένας εκ των οποίων βρίσκεται ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα για έξτρα προστασία των επιβατών σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Σουηδικό σπίτι του Hyundai Ioniq 5
Αυτό είναι το νέο Hyundai Ioniq 5 (video)
Έρχεται το «καυτό» Hyundai Ioniq 5 N