Live Κίνηση
Περισσότερα
HYUNDAI 2022

Hyundai Ioniq 5: Σαλόνι από το μέλλον με premium ανέσεις

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai Ioniq 5: Σαλόνι από το μέλλον με premium ανέσεις

HYUNDAI 2022

Hyundai Ioniq 5: Σαλόνι από το μέλλον με premium ανέσεις

HYUNDAI 2022

Το νέο ηλεκτρικό Ioniq 5 εγκαινιάζει μία νέα εποχή για την Hyundai, κάτι που γίνεται άμεσα εμφανές από το κορυφαίας ποιότητας και απόλυτα σύγχρονης σχεδίασης σαλόνι του, το οποίο διαθέτει εξαιρετικούς χώρους και ένα μοναδικό επίπεδο τεχνολογίας και πολυτέλειας.

Advertisement
Advertisement

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης έχει ήδη ξεκινήσει για την Hyundai με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με αυτοκίνητα τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα την απόφαση της κορεάτικης εταιρίας να είναι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Με τη νέα γενιά μοντέλων της οικογένειας Ioniq, η Hyundai περνά σε ένα νέο στάδιο εξέλιξης, παρουσιάζοντας με το Ioniq 5 ένα καινοτόμο και γεμάτο τεχνολογική αυτοπεποίθηση premium SUV.

H παρουσία του Ioniq 5 έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και τα κολακευτικά σχόλια του κοινού και των ειδικών, όντας υποψήφιο μέσα στις πιο σημαντικές λίστες για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Η γενική αποδοχή και τα βραβεία φθάνουν βροχή, κάτι απόλυτα δικαιολογημένο όχι μόνο για την μοναδική σχεδιαστική προσέγγιση της Hyundai αλλά -κυρίως- για το κορυφαίο τεχνολογικό και ηλεκτρικό του υπόβαθρο το οποίο αποτελεί ό,τι πιο ολοκληρωμένο και αποδοτικό υπάρχει αυτή την στιγμή στην κατηγορία του.

Σε όλα αυτά όμως η Hyundai έρχεται να προσθέσει και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό. Τον τομέα της άνεσης και της πρακτικότητας, κάτι που εκφράζεται με απόλυτα κορυφαίο τρόπο στην εικόνα που αντικρίζουν οι επιβάτες στο σαλόνι του Ioniq 5.

Advertisement

Ένα σαλόνι που συνεχίζει την φουτουριστική προσέγγιση της σχεδίασης του αμαξώματος, προσθέτοντας όμως στοιχεία όπως η κορυφαία ποιότητα κατασκευής και η premium αίσθηση άνεσης που εξασφαλίζει για τους επιβάτες.

Advertisement

Χάρη στην πλατφόρμα E-GMP και στην έξυπνη τοποθέτηση της μπαταρίας χαμηλά στο πλαίσιο, το σαλόνι του Ioniq 5 είναι πραγματικά εντυπωσιακό σε ότι αφορά την ευρυχωρία που παρέχει για πέντε επιβάτες.

Η σχεδίαση της πλατφόρμας επιτρέπει την ύπαρξη ενός εντελώς επίπεδου δαπέδου, κάτι που κάνει ακόμα πιο ευχάριστη και άνετη την διαβίωση των επιβατών στο εσωτερικό του Ioniq 5.

Mε μεταξόνιο στα 3.000 χιλιοστά η Hyundai δημιούργησε έναν πρωτοποριακό χώρο φιλοξενίας πέντε επιβατών ακολουθώντας μία σχεδιαστική φιλοσοφία την οποία ονομάζει “Living Space”.

Advertisement

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της σχεδιαστικής προσέγγισης είναι το “Universal Island”, ή αλλιώς η μετακινούμενη κατά 140 χιλιοστά κεντρική κονσόλα, η οποία αυξάνει την πρακτικότητα και επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στο σαλόνι του Ioniq 5.

To ηλεκτρικό SUV της Hyundai διαθέτει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα, τα οποία έχουν μειωμένο πάχος κατά 30% εξασφαλίζοντας περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες, παραμένοντας όμως ιδιαίτερα άνετα.

Έτσι εκτός από τους τεράστιους χώρους για τους πίσω επιβάτες, υπάρχει και ένα εξίσου μεγάλο πορτ-μπαγκάζ στα 531 λίτρα, το οποίο μπορεί να φθάσει έως και τα 1.600 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Για πρόσθετη ευελιξία και πρακτικότητα, τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν σε αναλογία 60:40 και έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν προς τα εμπρός μέχρι και 135 χιλιοστά.

Η πρακτικότητα του αυτοκινήτου αυξάνεται ακόμα περισσότερο χάρη στον έξτρα χώρο αποθήκευσης των 57 λίτρων που υπάρχει στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό και μοντέρνο σε σχεδίαση ταμπλό χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη δύο οθονών 12 ιντσών, μία για την πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα πολυμέσων.

Και οι δύο απεικονίζουν μία απίστευτη πληθώρα πληροφοριών, μεταξύ των οποίων και εκείνων που σχετίζονται με την ηλεκτρική υπόσταση του αυτοκινήτου, όπως την αυτονομία, την χωρητικότητα της μπαταρίας, τον επόμενο σταθμό φόρτισης κ.ά.

Δίπλα στον ψηφιακό πίνακα υπάρχει μια μεταλλική υποδοχή πολλαπλών χρήσεων. Το σύστημα ψυχαγωγίας του Ioniq 5 είναι το πρώτο που ενσωματώνει ένα νέο θεματικό σχεδιασμό που προσφέρει ατμοσφαιρικές ρυθμίσεις στην καμπίνα (πχ. απαλή, διακριτική και πλούσια).

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που δείχνει και την γενικότερη οικολογική ευαισθησία της Hyundai είναι το γεγονός ότι πολλά τμήματα που υπάρχουν στην καμπίνα όπως καθίσματα, επενδύσεις, υποπόδια κ.ά. είναι κατασκευασμένα από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Τέτοια υλικά είναι τα ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλα, οι φυτικές ίνες, οι φυσικές ίνες από μαλλί αλλά και οικολογικό δέρμα ειδικά επεξεργασμένο και με βιοβαφή από φυτικά εκχειλίσματα.

Μεγάλες είναι και οι δυνατότητες εξατομίκευσης, με τους υποψήφιους πελάτες να μπορούν να επιλέξουν μεταξύ εννέα χρωμάτων για το αμάξωμα και τρεις επιλογές για το χρώμα του σαλονιού και του διάκοσμου.

Διατίθεται επίσης μία πολύ μεγάλη ηλιοροφή Vision Roof η οποία αποτελείται από ένα ενιαίο κομμάτι γυαλιού και χαρίζει μία μοναδική αίσθηση φωτός και άνεσης για όλους τους επιβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο άνετα είναι τα καθίσματα του νέου Hyundai Ioniq 5; (video)
Με το Hyundai Ioniq 5 στη Βαλένθια (+video)
Hyundai Ioniq 5: Τι μπορείτε να φορτίσετε με την μπαταρία του