Live Κίνηση
Περισσότερα
HYUNDAI 2022

Hyundai Ioniq 5: Ηγετική παρουσία στην ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 1:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Ioniq 5: Ηγετική παρουσία στην ηλεκτροκίνηση

HYUNDAI 2022

Hyundai Ioniq 5: Ηγετική παρουσία στην ηλεκτροκίνηση

HYUNDAI 2022

Το νέο και απίστευτα εξελιγμένο Ιoniq 5 έρχεται να αποτελέσει την πιο ξεκάθαρη δήλωση ότι η Hyundai θα είναι μία από τις κυρίαρχες μάρκες στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας ήδη δώσει κορυφαία δείγματα γραφής με τα υπάρχοντα ηλεκτρικά της μοντέλα, η Hyundai προχωρά στο επόμενο στάδιο της πορείας της προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της με ένα μοντέλο σχεδιασμένο εξ αρχής ως ηλεκτρικό και με μοναδικό στόχο να αποτελέσει το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.

Το Ioniq 5 που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό έγινε αποδεκτό με ιδιαίτερη θέρμη τόσο από το κοινό όσο και από τους ειδικούς, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των αγοραστών αλλά και μία σειρά βραβείων και υποψηφιοτήτων ως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της νέας χρονιάς.

Για να το πετύχει αυτό η Hyundai δημιούργησε ένα εκ βάθρων σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο, προσαρμοσμένο αποκλειστικά στις ανάγκες και τις απαιτήσεις που θέτει η ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Το Ioniq 5 χρησιμοποιεί μία εντελώς νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την ονομασία Electric Global Modular Platfor (E-GMP), η οποία θα αποτελέσει την βάση για την ηλεκτρική επέκταση του γκρουπ Hyundai μέσα στα επόμενα χρόνια και με μία σειρά νέων και πολύ προηγμένων μοντέλων.

Η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει μεγάλη ευχέρεια κινήσεων στους σχεδιαστές ώστε να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση αμάξωμα, το οποίο διαθέτει μοναδικούς χώρους για τους επιβάτες, πολύ μοντέρνα σχεδίαση στο σαλόνι και ένα ισχυρό και αποδοτικό σύστημα ηλεκτρικής κίνησης με απίστευτα γρήγορη φόρτιση και πολλές νέες δυνατότητες.

Advertisement

Oι κυριαρχικές προθέσεις της Hyundai για την εποχή της ηλεκτροκίνησης γίνονται άμεσα εμφανείς με την σχεδίαση του Ioniq 5, το οποίο είναι ένα μοντέρνο SUV με πολύ σπορ και καθαρές γραμμές.

Advertisement

Πολύ ισορροπημένο σε αναλογίες, διαθέτει κάποιες φουτουριστικές λεπτομέρειες όπως τα πολύ εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, μεγάλους τροχούς 20 ιντσών, αναδιπλούμενες χειρολαβές στις πόρτες και πολλά ακόμα τα οποία δημιουργούν ένα άκρως ελκυστικό και επιθυμητό αυτοκίνητο με εμφανή την “ηλεκτρική” του υπογραφή.

Ο ριζοσπαστικός σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από τους μικρούς προβόλους και το τεράστιο μεταξόνιο των 3.000 χιλιοστών, που σε συνδυασμό με το μήκους 4.635 χιλιοστών αμάξωμα δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο και ευχάριστο σαλόνι για τους επιβάτες.

Advertisement

Το σαλόνι και η σχεδίαση του ταμπλό είναι εξίσου μοντέρνα και πρωτοποριακή όσο και το αμάξωμα, διαθέτοντας εντελώς επίπεδο πάτωμα, κεντρική κονσόλα που μπορεί να μετακινηθεί έως και 140 χιλιοστά, και μία κορυφαία αίσθηση ποιότητας και άνεσης χάρη στα εξαιρετικής σχεδίασης και κατασκευής καθίσματα.

Το εντυπωσιακό ταμπλό διαθέτει δύο οθόνες 12 ιντσών, μία ως πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα πολυμέσων, με το ψηφιακό υπόβαθρο και τις παροχές διασύνδεσης να είναι ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.

Ο χώρος αποσκευών φθάνει στα 531 λίτρα ή στα 1.600 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, ενώ υπάρχει και έξτρα χώρος αποθήκευσης 57 λίτρων στο εμπρός μέρος.

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό του υπόβαθρο, το Hyundai Ioniq 5 αποτελεί την κορύφωση της σημερινής τεχνολογίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Διαθέτει δύο επιλογές σε μπαταρίες, μία 58 kWh και μία 77,4 kWh, δύο εκδόσεις κινητήρων και δύο επιλογές σε μετάδοση, είτε με πίσω κίνηση είτε με τετρακίνηση.

Η κορυφαία έκδοση συνδυάζει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με την απόδοση να φθάνει στους 306 ίππους και μοναδικές επιδόσεις, καθώς μπορεί να φθάσει το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη αυτονομία φθάνει στα 491 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο του ηλεκτρικού υπόβαθρου του Ioniq 5 είναι ότι μπορεί να υποστηρίξει υποδομές φόρτισης των 800V ή και 400V κάτι που του δίνει την δυνατότητα σε φορτιστή των 350 kW να μπορεί να ανακτήσει το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας σε μόλις 18 λεπτά.

Το Ioniq 5 διαθέτει επίσης και την προηγμένη λειτουργία V2L η οποία μπορεί να παρέχει ισχύ 3,6 kW και να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε εξωτερικές συσκευές όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, σκούτερ ή εξοπλισμό κάμπινγκ- ενώ βρίσκονται εν κινήσει ή σταθμευμένο.

Εκτός από τα παραπάνω, το Ioniq 5 διαθέτει ένα ιδιαίτερα πληθωρικό πακέτο προηγμένων τεχνολογιών και συστημάτων για την διασύνδεση και την ψηφιακή υποστήριξη του οδηγού. Μεταξύ άλλων διαθέτει και ένα καινοτόμο Head Up Display επαυξημένης πραγματικότητας το οποίο μετατρέπει όλο το παρμπρίζ σε μία τεράστια οθόνη πληροφόρησης του οδηγού.

Παράλληλα η Hyundai εφοδιάζει το Ioniq 5 με κάθε νέο και εξελιγμένο σύστημα για την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση του οδηγού, μεταξύ των οποίων και το Highway Driving Assist 2 το οποίο είναι ένα ολοκληρωμένο και άκρως αποτελεσματικό πακέτο τεχνολογιών για Αυτόνομη Οδήγηση επιπέδου 2.

Mε το νέο Ioniq 5 η Hyundai κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην πορεία της προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που ήδη έχει συγκεντρώσει τα πιο θετικά σχόλια σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας αυτή την στιγμή την πιο ολοκληρωμένη πρόταση για ένα σύγχρονο ηλεκτρικό SUV με premium χαρακτηριστικά λειτουργίας και ένα κορυφαίο σε απόδοση ηλεκτρικό τεχνολογικό υπόβαθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο άνετα είναι τα καθίσματα του νέου Hyundai Ioniq 5; (video)
Διάκριση στη Γερμανία για το Hyundai Ioniq 5
Το Hyundai Ioniq 5 με μεγαλύτερη μπαταρία