Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Williams: Αποχώρησε ο Jost Capito

Ελλάδα 0:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Williams: Αποχώρησε ο Jost Capito

FORMULA 1

Williams: Αποχώρησε ο Jost Capito

FORMULA 1

Η ομάδα γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της την αποχώρηση τόσο του Capito όσο και του τεχνικού διευθυντή FX Demaison.

Advertisement
Advertisement

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η ομάδα θα ανακοινώσει τον νέο επικεφαλής της εν ευθέτω χρόνω. «Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα το να ηγηθώ της Williams Racing για τις δύο τελευταίες σεζόν. Θέσαμε τα θεμέλια ώστε αυτή η ιστορική ομάδα να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο» δήλωσε ο Capito.

Ο Γερμανός ευχήθηκε τα καλύτερα για την συνέχεια και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Ανυπομονώ να δω την ομάδα να συνεχίζει στο μονοπάτι που θα την οδηγήσει στην επιτυχία». Ο Matthew Savage, πρόεδρος της Dorilton Capital στην οποία ανήκει η Williams ευχαρίστησε τον Capito για την προσφορά του. Άλλωστε, ο Jost ανέλαβε τα ηνία της ομάδας από το Grove, αφού η Dorliton είχε αγοράσει την ομάδα από την οικογένεια Williams.

Advertisement
Advertisement

«Είμαστε ευγνώμονες που ο Jost είχε αποφασίσει να αναβάλει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση για να δεχτεί αυτήν την μεγάλη πρόκληση. Πλέον, περνάμε στο επόμενο στάδιο αυτής της διαδικασίας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον FX για την συμβολή του» σημείωσε ο Savage.

Η αποχώρηση του Capito ήρθε λίγο πριν την συμπλήρωση δύο ετών στην θέση του CEO της Williams. Τον Ιούνιο του 2021 είχε πάρει και την θέση του επικεφαλής της ομάδας. Ο Capito είχε αναλάβει την αναδιοργάνωση της Williams η οποία βρισκόταν για χρόνια σε αγωνιστικό τέλμα. Η ομάδα είχε αρκετά καλά αποτελέσματα υπό την ηγεσία του. Κορυφαίο όλων ήταν, ασφαλώς, η δεύτερη θέση του Russell στο βελγικό GP του 2021.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Horner: Δεν με εκπλήσσει η αποχώρηση Binotto
Steiner: Βόμβα ο νέος κινητήρας της Ferrari!
Mercedes: Πρώτη άποψη της W14 (+video)