Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Stroll: Από το χειρουργείο στους βαθμούς εντός δύο εβδομάδων!

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Stroll: Από το χειρουργείο στους βαθμούς εντός δύο εβδομάδων!

FORMULA 1

Stroll: Από το χειρουργείο στους βαθμούς εντός δύο εβδομάδων!

FORMULA 1

Λίγε ημέρες πριν τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν η συμμετοχή του Lance Stroll ήταν στην καλύτερη περίπτωση αμφίβολη. Όμως, ο Καναδός διέψευσε τις προβλέψεις.

Advertisement
Advertisement

Ο Stroll είχε ήδη χάσει τις χειμερινές δοκιμές στο Μπαχρέιν. Αιτία υπήρξε ένα ατύχημα που είχε με ποδήλατο κατά την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν.

Η πτώση που είχε ο Lance του προκάλεσε πολλαπλά τραύματα. Τα σημαντικότερα εξ αυτών ήταν τα κατάγματα στους δύο καρπούς του. Επίσης ο Stroll υπέστη και μερικό κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού του. Οι γιατροί που εξέτασαν τον Καναδό του είπαν ότι θα μπορούσε να επιστρέψει ίσως στον τρίτο αγώνα της σεζόν στην Αυστραλία.

Advertisement
Advertisement

Όμως, ο Lance δεν μπορούσε να περιμένει τόσο. Σαράντα οκτώ ώρες μετά από το ατύχημά του μετέβη στην Βαρκελώνη όπου επισκέφθηκε τον δόκτωρ Javier Mir. Ο Mir ειδικεύεται σε τέτοιου είδους τραυματισμούς και έχει φροντίσει πολλές φορές αναβάτες του Moto GP.

Έπειτα από χειρουργική επέμβαση που διενήργησε ο Mir, τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται για τον Stroll. Ο Mir του είπε ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στην Σαουδική Αραβία εάν πήγαινε καλά η αποθεραπεία του. Ακόμη και το Μπαχρέιν δεν ήταν εκτός συζήτησης για τον Ισπανό ιατρό.

Advertisement

Αυτό ήταν το κίνητρο που αναζητούσε ο Stroll. Ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες του Mir και όταν βγήκε ο γύψος μετά την τέταρτη ημέρα ο αγώνας του Μπαχρέιν έμοιαζε περισσότερο ως ρεαλιστική προοπτική παρά ως όνειρο. Και ας έπρεπε να αγωνιστεί με βίδες στον δεξί καρπό.

Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο ο Stroll είχε μία ομάδα ειδικών γύρω του. Ο χειροπρακτικός Henry Howe και φυσιοθεραπευτής Rob Madden ήταν δύο από τους ανθρώπους που περνούσαν 10 ώρες την ημέρα με τον Lance ώστε να εξασφαλίσουν την ταχύτερη δυνατή ανάρρωσή του.

Advertisement

Ακατάβλητος

Φυσικά, το να οδηγείς ένα μονοθέσιο F1 στο όριο δεν είναι εύκολη υπόθεση ακόμη και για κάποιον που χαίρει άκρας υγείας. Πολλώ δε μάλλον για κάποιον που έχει υποστεί κατάγματα στους καρπούς του!

Ο Stroll πέρασε τα τεστ ασφαλείας της FIA ωστόσο κάθε φορά που έβγαινε από το μονοθέσιο του την Παρασκευή δεχόταν την βοήθεια των μηχανικών του. Επιπλέον, σε αρκετά σημεία του σιρκουί δεν έπαιρνε την ιδανική γραμμή λόγω του πόνου που ένιωθε. Πολλοί αμφισβήτησαν το κατά πόσον ήταν έτοιμος να αγωνιστεί κανονικά.

Advertisement

Στις κατατακτήριες δοκιμές πήρε την όγδοη θέση, πίσω από τις Mercedes και τον teammate του ο οποίος θα ξεκινούσε πέμπτος. Και στον πρώτο γύρο του αγώνα ο Stroll είχε επαφή με τον Alonso στην στροφή 4. Ευτυχώς για την Aston Martin οι δύο AMR23 συνέχισαν αλώβητες. Όμως, η δύναμη της επαφής μόνο χειρότερα έκανε τα πράγματα για τους καρπούς του Lance.

«Ακόμη και με αδρεναλίνη, ένα σπασμένο κόκαλο πάντα θα πονάει» σημειώνει ο Stroll. Και βρισκόταν μόνο στην αρχή του GP. Όσο προχωρούσαν το GP οι πόνοι εντείνονταν. Κυρίως στις αργές στροφές όπου ήταν αναγκασμένος να στρίβει περισσότερο το τιμόνι.

Όμως, στο τέλος ο Lance τα κατάφερε. Χάρη στην εξαιρετική AMR23 ο Stroll μπόρεσε να τερματίσει στην έκτη θέση. Ο teammate του, Fernando Alonso δεν έμεινε ασυγκίνητος. «Είναι ο προσωπικός μου ήρωας» αναφώνησε ο Ισπανός στο team radio για τον Lance.

Η επόμενη δοκιμασία θα είναι στην εξαιρετικά απαιτητική πίστα της Jeddah. Όμως, ο Stroll φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να μην χάσει την παραμικρή ευκαιρία με το πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο που έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στην καριέρα του. Όσος κι αν είναι ο πόνος τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ecclestone: Γνωρίζαμε για την Σιγκαπούρη του ’08- Τυχερός ο Hamilton
F1 GP Μπαχρέιν: Η επιστροφή του ασώτου (+ video)
McLaren: Έχει προσεγγίσει τη Red Bull για κινητήρες από το 2026