Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η αποκάλυψη της Haas F1

Ελλάδα 17:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αποκάλυψη της Haas F1

FORMULA 1

Η αποκάλυψη της Haas F1

FORMULA 1

Η Haas αποκάλυψε μια σειρά από ψηφιακές εικόνες που παρουσιάζουν το μονοθέσιο της Formula 1 του 2022. Το VF-22, είναι το πρώτο που σχεδιάστηκε σύμφωνα με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς.

Advertisement
Advertisement

Η Haas έγινε η πρώτη ομάδα που αποκάλυψε το αυτοκίνητο και τα χρώματα της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2022.

Έχοντας πέσει πολύ πίσω στην βαθμολογία του πρωταθλήματος το 2020, η Haas επέλεξε να μην αναπτύξει το μονοθέσιό της για το 2021, για να βάλει το 100% των πόρων της στο νέο μονοθέσιο του 2022, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

Το VF-22 είναι το έβδομο μονοθέσιο της Haas F1 και το πρώτο που βγήκε από το ολοκαίνουργιο γραφείο σχεδιασμού της αμερικανικής ομάδας στο Μαρανέλο, με επικεφαλής τον Τεχνικό Διευθυντή της Simone Resta. Η Haas, η οποία θα αγωνιστεί ξανά με τους Mick Schumacher και Nikita Mazepin, τερμάτισε 10η στο περσινό πρωτάθλημα και ήταν η μόνη ομάδα που δεν σκόραρε βαθμούς.

Advertisement
Advertisement

«Είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που είσαι φυσικά αισιόδοξος ότι η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια όλων θα μεταφραστεί σε μια ανταγωνιστική χρονιά », δήλωσε ο ιδιοκτήτης Gene Haas και πρόσθεσε: «Πήραμε την απόφαση το 2020 να διοχετεύσουμε πραγματικά χρόνο και πόρους στο μονοθέσιο VF-22, παραλείποντας οτιδήποτε σχετίζεται με το κομμάτι για το 2021. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η απόφαση θα αποφέρει καρπούς».

Ο Διευθυντής της ομάδας Guenther Steiner πρόσθεσε: «Όλοι ξέρουμε τι είναι ικανή η ομάδα να κάνει, το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, και με αυτό το νέο αυτοκίνητο – που γεννήθηκε από ένα εντελώς νέο σύνολο κανονισμών και με τη νέα μας ομάδα σχεδιασμού – Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να δείξουμε για άλλη μια φορά ότι μπορούμε να αγωνιστούμε».

Advertisement

«Αυτό είναι ίσως το πιο περίπλοκο έργο με το οποίο έχει ασχοληθεί η ομάδα F1 της Uralkali Haas μέχρι σήμερα για πολλούς λόγους. Είναι ένα εντελώς νέο σύνολο κανονισμών και αυτή τη σεζόν φέραμε μια νέα ομάδα για να διαχειριστεί τη δημιουργία του VF-22» είπε ο επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής Simone Resta.

Όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, μετά την κυκλοφορία των ψηφιακών εικόνων, η Haas θα αποκαλύψει το μονοθέσιο στο pit lane στην πίστα της Βαρκελώνης κατά τη διάρκεια των δοκιμών προετοιμασίας της σεζόν. Αναμένεται ότι το αυτοκίνητο θα είναι αισθητά διαφορετικό από αυτό που δείχνουν οι ψηφιακές εικόνες, με τις ομάδες να θέλουν να κρατήσουν μυστικά σημαντικά μέρη της σχεδίασής τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Και το όνομα αυτής: Ferrari F1-75
Max Verstappen: Το νέο του κράνος
Τα κακά παιδιά της Formula 1