Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στάινερ: Γιατί έφυγα από την Haas

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στάινερ: Γιατί έφυγα από την Haas

FORMULA 1

Στάινερ: Γιατί έφυγα από την Haas

FORMULA 1

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την αποχώρηση του από την Haas, ο Γκουένθερ Στάινερ μίλησε για του λόγους που οδήγησαν σε αυτήν.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας στο εκθεσιακό κέντρο του Μπέρμιγχαμ, ο Στάινερ συμμετείχε σε Q&A με τον παρουσιαστή του SkySports F1, Ντέιβιντ Κροφτ.

Ο Κροφτ, όπως ήταν φυσικό, τον ρώτησε πρώτα για τους λόγους της αποχώρησής του από την ομάδα την οποία, ουσιαστικά, είχε ιδρύσει ο ίδιος. Σύμφωνα με τον Στάινερ, η κυριότερη αιτία για την εξέλιξη αυτή ήταν η πολύ άσχημη περσινή σεζόν της ομάδας. Ενώ η VF23 έβρισκε συχνά-πυκνά τον δρόμο της για το Q2, στους αγώνες οι επιδόσεις των Μάγκνουσεν-Χούλκενμπεργκ ήταν κάκιστες.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, η αμερικανική ομάδα τερμάτισε στην 10η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών για δεύτερη φορά μέσα στα τελευταία τρία χρόνια. Το συμβόλαιο του Στάινερ με την ομάδα έληγε στο τέλος του 2023.

«Μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μου τηλεφώνησε ο Τζιν Χάας και με ενημέρωσε ότι η συνεργασία μας δεν θα ανανεωνόταν. Φυσικά δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Η ομάδα είναι δική του και μπορεί να την διοικεί όπως θέλει» δήλωσε ο Στάινερ.

Advertisement

«Νομίζω η πτώση της απόδοσής μας φέτος ήταν ο καθοριστικός παράγοντας. Δεν συνήλθαμε ποτέ από αυτήν. Έπρεπε να αλλάξουμε το concept της VF23 πολύ νωρίτερα όπως είχε κάνει και η Ferrari με το δικό της μονοθέσιο» συνέχισε ο Στάινερ.

Η Haas έφτασε στο σημείο, μάλιστα, να έχει δύο διαφορετικά μονοθέσια στους τελευταίους αγώνες της σεζόν. Κάτι που δείχνει την σύγχυση που είχε κυριαρχήσει εντός της ομάδας σχετικά με την κατεύθυνση που θα έπρεπε να ακολουθήσει.

Advertisement

«Προσπαθούσα να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Ωστόσο όταν βλέπεις τις επενδύσεις που κάνουν ανταγωνιστές μας όπως η AlphaTauri και η Aston Martin είναι δύσκολο να διατηρήσεις το κίνητρό σου» υπογράμμισε ο Στάινερ.

Απουσία επενδύσεων

Το χαμηλό μπάτζετ της ομάδας σε συνδυασμό με την απ0ροθυμία του Χάας να επενδύσει σε εγκαταστάσεις ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες στην κατιούσα πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της. Ο Στάινερ παραδέχεται βέβαια ότι και το πρόβλημα με τις PU της Ferrari μετά το 2019 επηρέασε την εξέλιξη της Haas.

Advertisement

Όπως και να έχει, ο Στάινερ αποτελεί πλέον παρελθόν από μία ομάδα με την οποίαν έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του. Δεν ανακοίνωσε τα μελλοντικά του σχέδια ενώ δεν βρίσκεται και σε καθεστώς αναγκαστικής άδειας όπως άφησε να εννοηθεί. Άρα θα μπορούσαμε να τον δούμε σύντομα σε κάποια άλλη ομάδα του grid;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Haas: Απορρίφθηκε το αίτημα επανεξέτασης
Στάινερ: Τέλος από την Haas!
Χάας: Ντροπιαστική η 10η θέση!