Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σάλος για την «πρώτη συνέντευξη» του Σουμάχερ και δικαίωση για την οικογένειά του

Ελλάδα 22:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σάλος για την «πρώτη συνέντευξη» του Σουμάχερ και δικαίωση για την οικογένειά του

FORMULA 1

Σάλος για την «πρώτη συνέντευξη» του Σουμάχερ και δικαίωση για την οικογένειά του

FORMULA 1

Οι οικογένεια του μεγάλου Γερμανού δικαιώθηκε στην υπόθεση της αισχρής «συνέντευξης» του Μίχαελ, που είχε δημοσιεύσει πέρσι το περιοδικό Die Aktuelle.

Advertisement
Advertisement

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους το γερμανικό περιοδικό είχε δημοσιεύσει μία υποτιθέμενη αποκλειστική συνέντευξη του Μίχαελ Σουμάχερ. Παρά το ότι, ως γνωστόν, ο μεγάλος πρωταθλητής είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι του από το 2013 έπειτα από το ατύχημά του με σκι στις Άλπεις.

Η συνέντευξη ήταν -όπως είχαμε γράψει και εμείς τότε- προϊόν τεχνητής νοημοσύνης (AI) πράγμα το οποίο δεν αποκαλυπτόταν παρά στο τέλος της δημοσίευσης. Ωστόσο άφηνε να εννοηθεί ότι η AI είχε εκπαιδευτεί από… τον ίδιο τον Σούμι. Στην «συνέντευξη», ο Μίχαελ παρουσιαζόταν να υποστηρίζει ότι: «αισθάνομαι πολύ καλύτερα από πριν. Μπορώ, χάρη στην ομάδα των ιατρών μου, να στέκομαι, πλόν, μόνος μου ενώ κάνω και μερικά μικρά βήματα».

Δεν είναι λίγα τα ΜΜΕ που έχουν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν την τραγική ιστορία του κορυφαίου οδηγού στην ιστορία της F1

Όπως αναμενόταν το προαναφερθέν δημοσίευμα προκάλεσε σάλο όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Η διευθύντρια σύνταξης του Die Aktuelle, Άνε Χόφμαν απομακρύνθηκε από τη θέση της. Και η οικογένεια Σουμάχερ κινήθηκε νομικά εναντίον του περιοδικού.

Advertisement
Advertisement

Τελικά οι δύο πλευρές τα βρήκαν εξωδικαστικά με το γκρουπ Funke (στο οποίο ανήκει το Die Aktuelle) να πληρώνει στην οικογένεια Σουμάχερ 200.000 ευρώ. Η οικογένεια του μεγάλου Γερμανού πρωταθλητή δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για την εξέλιξη αυτή.

Εξάλλου ακόμη και μετά το ατύχημα του Μίχαελ, η οικογένειά του έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να τον προστατεύσει από τα φώτα της δημοσιότητας. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ο Μίχαελ έχει 24ωρη παρακολούθηση στο σπίτι του στην Ελβετία από πολυμελή ομάδα ιατρών και νοσηλευτών.

Μία από τις ελάχιστες περιστάσεις που τα μέλη της οικογένειας Σουμάχερ μίλησαν δημοσίως για τον Μίχαελ ήταν στο ντοκιμαντέρ του Netflix, «Schumacher» το οποίο κυκλοφόρησε το 2021.