Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

4+1 μοτοσικλέτες αφιερωμένες στον Στιβ Μακουίν

Ελλάδα 6:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

4+1 μοτοσικλέτες αφιερωμένες στον Στιβ Μακουίν

NEWSMOTO

4+1 μοτοσικλέτες αφιερωμένες στον Στιβ Μακουίν

NEWSMOTO

Πέντε από τις πιο σημαντικές μοτοσικλέτες που αγάπησε ο θρυλικό Αμερικανός ηθοποιός Στιβ Μακουίν.

Advertisement
Advertisement

Ο θρυλικός Στιβ Μακουίν είναι από τους λίγους ηθοποιούς που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τους δύο τροχούς, τους αγώνες μοτοσικλέτας και το off-road. Στο πέρασμά του από τη μεγάλη οθόνη τον είδαμε αμέτρητες φορές να οδηγεί μοτοσικλέτα, ενώ και στην ιδιωτική του ζωή είχε έντονη δραστηριότητα, κυρίως σε αγώνες enduro και scramble.

Οι ιστορίες που συνοδεύουν τον Αμερικανό θρύλο είναι αμέτρητες και οι μοτοσικλέτες που πέρασαν από τα χέρια του πολλές, ενώ υπήρξαν και μοντέλα που αφιερώθηκαν αποκλειστικά σε εκείνον. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις πιο χαρακτηριστικές μοτοσικλέτες τις οποίες οδήγησε και λάτρεψε ο Μακουίν.

Triumph TR6 Trophy 1961

Η γνωριμία του Μακουίν με την TR6 Trophy έγινε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της θρυλικής ταινίας «The Great Escape». Η μοτοσικλέτα είχε τροποποιηθεί ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του γερμανικού στρατού και ήταν εκείνη που έκανε το θρυλικό άλμα πάνω από τον φράκτη με αναβάτη τον Μπαντ Έκινς.

Advertisement
Advertisement

Με την TR6 Trophy ο Μακουίν πήρε επίσης μέρος στο International Six Days Enduro του 1964. Σήμερα, μια αυθεντική Triumph του 1961 μπορεί να ξεπεράσει μέχρι και τις 24.000 ευρώ.

Rickman Triumph Metisse 1968

Ο Στιβ Μακουίν ήταν αποδεδειγμένα λάτρης των Triumph, ωστόσο στον στενό του κύκλο ανάφερε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι η καλύτερη μοτοσικλέτα σε συμπεριφορά που είχε οδηγήσει ποτέ ήταν η Metisse. Η μοτοσικλέτα κατασκευάστηκε στη Βρετανία από τους αδερφούς Ρίκμαν σε μόλις 300 αντίτυπα και μια από αυτές έφτασε στα χέρια του Μακουίν για να πάρει μέρος σε αγώνες scramble.

Advertisement

Ο Μακουίν λάτρεψε τη μοτοσικλέτα η οποία είχε χειροποίητο πλαίσιο και κινητήρα 650 κ.εκ. από μια Triumph TR6C. Η πολύ σπάνια Metisse θεωρείτε σήμερα ανεκτίμητη.

Husqvarna 400 Cross 1971

Advertisement

Ένα από τα πιο διάσημα εξώφυλλα που έχουν μείνει στην ιστορία με τον Στιβ Μακουίν είναι εκείνο του Αυγούστου του 1971. Στο εξώφυλλο του Sports Illustrated εμφανίζεται ο Αμερικανός ηθοποιός να οδηγεί ημίγυμνος μια Husqvarna 400 Cross. Η σουηδική μοτοσικλέτα ήταν επίσης μια από τις αγαπημένες του Μακουίν.

Η γνωριμία του ηθοποιού με τη χωμάτινη Husqvarna έγινε στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «On Any Sunday». Η μοτοσικλέτα ήταν πολύ πρωτοποριακή καθώς χρησιμοποιούσε δίχρονο κινητήρα και το βάρος της ήταν χαμηλό. Σήμερα, μια Husqvarna 400 Cross μπορεί να φτάσει την τιμή των 18.000 ευρώ.

Indian Chief 1947

Advertisement

Μπορεί ο Στιβ Μακουίν να έμεινε στην ιστορία για τις χωμάτινες περιπέτειές του με μοτοσικλέτα, ωστόσο η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησε περισσότερο στη ζωή του ήταν μια cruiser. Ο Μακουίν ήταν αντισυμβατικός ακόμα και στη συγκεκριμένη επιλογή αφού προτίμησε να αποκτήσει μια Indian και όχι μια Harley Davidson.

Η Indian Chief του 1947 συνόδευσε τον Μακουίν σε όλη του τη ζωή και μάλιστα ήταν η μοναδική μοτοσικλέτα που οδηγούσε μέχρι το τέλος της ζωής του το 1980. Μια Chief του 1947 μπορεί να βρεθεί σήμερα στην τιμή των 41.000 ευρώ, ενώ η ίδια η μοτοσικλέτα του Μακουίν πωλήθηκε πριν μερικά χρόνια έναντι 91.000 ευρώ.

Triumph T120 Bonneville «Bud Ekins» 2020

Η τελευταία μοτοσικλέτα της λίστας δεν είναι κάποιο ιστορικό μοντέλο, αλλά μια ειδική έκδοση μιας σύγχρονης μοτοσικλέτας που αφορά τον Στιβ Μακουίν. Πρόκειται για την Triumph T120 Bonneville η οποία κατασκευάστηκε από τη βρετανική εταιρεία για να τιμήσει τον Μπαν Έκινς – τον κασκαντέρ που έκανε το μεγάλο άλμα στην ταινία «The Great Escape», ντουμπλάροντας τον Στιβ Μακουίν.

Η μοτοσικλέτα βγήκε σε πολύ περιορισμένο αριθμό αντιτύπων τόσο στην έκδοση T100 όσο και στην έκδοση T120. Οι δύο πρώτες παραδόθηκαν στο Bud Ekins Family Trust και πλέον σε κάποια δημοπρασία μπορεί να φτάσει την τιμή των 14.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Triumph Classics: Νέες χρωματικές επιλογές για το 2024
Το αριστούργημα της Metisse τιμάει τον Στιβ Μακουίν
Τι κοινό έχουν ο Έλβις Πρίσλεϋ, η Triumph και η Μαφία του Μέμφις;