Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ανατριχιαστικό: Η πρώτη… συνέντευξη Σουμάχερ μετά το ατύχημα

Ελλάδα 18:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανατριχιαστικό: Η πρώτη… συνέντευξη Σουμάχερ μετά το ατύχημα

FORMULA 1

Ανατριχιαστικό: Η πρώτη… συνέντευξη Σουμάχερ μετά το ατύχημα

FORMULA 1

Μέχρι που φτάνει το όριο της… ευφάνταστης δημοσιογραφίας είναι στο κριτήριο του κάθε Μέσου και φυσικά των στελεχών του…

Advertisement
Advertisement

Οι Αγγλοσάξονες διδάσκουν αυτού του είδους τη δημοσιογραφία με τους Γερμανούς να ακολουθούν κατα πόδας με ανατριχιαστικό τρόπο σε κάποιες περιπτώσεις.

Για παράδειγμα, το εβδομαδιαίο περιοδικό «Die Aktuelle». Το οποίο αποφάσισε να φιλοξενήσει μία… συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ αυτός εδώ και εννιά χρόνια βρίσκεται σε μια σε γενικές γραμμές άγνωστη στο ευρύ κοινό κατάσταση και με τις δυνατότητες επικοινωνίας του, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, να είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Φυσικά, πρόκειται για μία ευφάνταστη, εικονική… συνέντευξη που έγινε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τα στελέχη του συγκεκριμένου περιοδικού να γράψουν  «Η Πρώτη Συνέντευξη, Παγκόσμια Αίσθηση» με ξύλινα γράμματα στο εξώφυλλο, ενώ με τον υπότιτλο «Απατηλά Αληθινή», θέλουν να δημιουργήσουν και ένα σασπένς αλλά κυρίως να καλύψουν νομικά τα νώτα τους.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, χρησιμοποιούνται εκφράσεις όπως «η ζωή μου έχει αλλάξει τελείως» «Εδώ είναι – η απίστευτη συνέντευξη!», «Με λυτρωτικές απαντήσεις στα πιο καυτά ερωτήματα όλου του κόσμου εδώ και τόσο καιρό» και άλλα πομπώδη.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο άλλου γερμανικού ΜΜΕ για αυτήν την επιλογή του περιοδικού: «Δεν πρέπει να αναμένει κανείς πολλά από το Die Aktuelle και τη συντακτική του ομάδα. Μάλλον δεν πρέπει να περιμένει τίποτα και σίγουρα όχι κάτι όπως είναι η ευπρέπεια ή η ειλικρίνεια. Το περιοδικό επανειλημμένα προσελκύει την προσοχή με ψέματα και χειραγωγημένες ιστορίες. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά αυτό εδώ το θέμα είναι πολύ ιδιαίτερο και κατά συνέπεια σημαντικό, ακόμη και για το Die Aktuelle».

Advertisement

Πριν από εννέα και κάτι χρόνια, πιο συγκεκριμένα στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, ο Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα κάνοντας σκι. Από τότε, ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 δεν έχει εμφανιστεί δημόσια και δεν είναι γνωστή η τρέχουσα κατάσταση της υγείας του. Η οικογένειά του έχει αποφασίσει να τον προστατεύσει και να διατηρήσει την ιδιωτικότητά του.

Advertisement

Παρά την επιθυμία των οικείων του, πολλά μέσα ενημέρωσης, ιδίως τα tabloids, προσπαθούν να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάστασή του. Και όπως είδατε προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους καταφεύγουν ακόμα και στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), ανακαλύπτοντας ένα άλλο τρόπο για να γίνουν ακόμα πιο κίτρινα…

ΑΚΟΜΑ:
Τα πουλάνε όλα του Michael Schumacher
Θα συνέλθει ποτέ ο Michael Schumacher;
O Schumacher ζει; Ποια είναι η αλήθεια