ΑΓΩΝΕΣ

The Dacia Sandriders: Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δοκιμές ενόψει Dakar

Ελλάδα 8:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

The Dacia Sandriders: Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δοκιμές ενόψει Dakar

ΑΓΩΝΕΣ

The Dacia Sandriders: Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δοκιμές ενόψει Dakar

ΑΓΩΝΕΣ

Η ομάδα των Dacia Sandriders ολοκλήρωσε το αρχικό στάδιο των δοκιμών που αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης προετοιμασίας για τον αγώνα του Dakar τον επόμενο Ιανουάριο.

Advertisement
Advertisement

Μετά από τον έλεγχο των συστημάτων στην πίστα δοκιμών του Millbrook στην Αγγλία, οι Dacia Sandriders πέρασαν τέσσερις ημέρες στο πεδίο δοκιμών Sweet Lamb στην Ουαλία.

Στη συνέχεια, η ομάδα κατευθύνθηκε στο Château de Lastours της Γαλλίας για άλλες τέσσερις ημέρες έντονων δοκιμών, όπου τα τρία πληρώματα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Sandrider, εξοπλισμένο με ελαστικά BF Goodrich, σε ένα βραχώδες και απαιτητικό έδαφος.

Στα πηδάλια του Sandrider βρέθηκε για δύο μέρες στην Ουαλία, η Cristina Gutierrez, πριν αναλάβει το ρόλο του δοκιμαστή ο Sebastien Loeb, ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC.

Advertisement
Advertisement

Την πρώτη του γεύση από τη δύναμη του Sandrider πήρε στο Château de Lastours για δύο ημέρες ο πολυνίκης του Rally Dakar, Nasser Al-Attiyah. Ο Sebastien επέστρεψε στη θέση του οδηγού για μιάμιση μέρα, με την Cristina να αναλαμβάνει το τελευταίο απόγευμα των δοκιμών.

Η επικεφαλής της ομάδας Dacia Sandriders, Tiphanie Isnard, επιβεβαίωσε ότι η αρχική φάση δοκιμών είχε ξεπεράσει τις προσδοκίες, με πολύ λίγα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Al-Attiyah, Gutierrez και Loeb και οι εξειδικευμένοι μηχανολόγοι και τεχνικοί της ομάδας.

Εκτεταμένες εργασίες βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη ενόψει της πρώτης ολοκληρωμένης δοκιμής στο Μαρόκο από τις 28 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου.

Advertisement

Τότε είναι που το Sandrider θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε έδαφος παρόμοιο με αυτό που θα συναντήσει κατά τη διάρκεια του Dakar, του εναρκτήριου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally-Raid της FIA για το 2025, που θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία από 3 έως 17 Ιανουαρίου του 2025.