Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

McLaren F1: Μεγαλώνει το τεχνικό της τμήμα για το 2023

Ελλάδα 11:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren F1: Μεγαλώνει το τεχνικό της τμήμα για το 2023

FORMULA 1

McLaren F1: Μεγαλώνει το τεχνικό της τμήμα για το 2023

FORMULA 1

Η McLaren πρόκειται να αυξήσει τον αριθμό των μηχανικών και σχεδιαστών στο δυναμικό της. Πρόκειται για μία αναγκαία κίνηση σύμφωνα με τον Zak Brown.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον CEO της McLaren, η ομάδα ήταν υπέρ του δέοντος συντηρητική στην προσπάθειά της να πετύχει τους στόχους του ορίου μπάτζετ για το 2022. Υπενθυμίζουμε ότι από το 2020, η McLaren είχε αρχίσει σταδιακά να μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων της στην ομάδα της F1.

Έτσι, κατάφερε να βρεθεί άνετα κάτω από το μέγιστο επιτρεπτό ποσό του ορίου μπάτζετ. Ίσως, όμως, αυτή δεν ήταν η απολύτως σωστή προσέγγιση σύμφωνα με τον Brown. “Έχει να κάνει σίγουρα και με το πώς διαχειρίζεσαι τους διαθέσιμου πόρους” σημείωσε ο Αμερικανός. “Φέτος, ήμασταν αρκετά κάτω από το όριο. Αλλά κάθε δολάριο που δεν ξοδέψαμε, ενώ δικαιούμασταν, θα είχε βοηθήσει την ομάδα“.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren είχε ξεκινήσει με αρκετά προβλήματα φέτος. Μεγαλύτερη αδυναμία ήταν οι χαμηλοί στόχοι που είχαν τεθεί από τη σχεδιαστική της ομάδας στην παραγωγή κάθετης δύναμης. Επιπλέον, προέκυψε και πρόβλημα με την υπερθέρμανση των εμπρός φρένων στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν. Ένα πρόβλημα το οποίο λόγω χρόνου, ανθρώπινου δυναμικού και χρημάτων θα λυνόταν αρκετούς αγώνες μετά.

Η McLaren έχει επενδύσει επίσης σε υποδομές. Κυρίως σε μία νέα αεροδυναμική σήραγγα η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του 2023. Το χρονοδιάγραμμα αυτό, ωστόσο, σημαίνει ότι η ομάδα θα μπορέσει να την χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά πλήρως μόνο στο μονοθέσιο του 2025.

Advertisement

Παρά ταύτα ο επικεφαλής της ομάδας, Andreas Seidl παραμένει αισιόδοξος. “Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε πιο έξυπνα τους πόρους μας και το ανθρώπινο δυναμικό μας. Και θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Είμαι πολύ χαρούμενος με την πρωτοβουλία της αύξησης των μελών του τεχνικού τμήματος που έχουμε αναλάβει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1: Τιμώντας τον Seb Vettel
F1 GP Άμπου Ντάμπι: Ένας αντιπροσωπευτικός επίλογος (+video)
Pirelli: 30% αύξηση προσπερασμάτων το 2022

Advertisement