Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ralf Schumacher: Ο Binotto ίσως φύγει μέσα στο καλοκαιρινό διάλειμμα

Ελλάδα 17:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ralf Schumacher: Ο Binotto ίσως φύγει μέσα στο καλοκαιρινό διάλειμμα

FORMULA 1

Ralf Schumacher: Ο Binotto ίσως φύγει μέσα στο καλοκαιρινό διάλειμμα

FORMULA 1

Ιδιαίτερα επικριτικός προς τον επικεφαλής της Ferrari ήταν ο πρώην οδηγός F1 και νυν σχολιαστής του Sky Deutschland, Ralf Schumacher. Ο Γερμανός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Mattia Binotto θα μπορούσε να χάσει πολύ σύντομα την θέση του. Ακόμη και εντός του καλοκαιρινού διαλείμματος.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από δύο άσχημες σεζόν η Ferrari έχει επιτέλους ένα μονοθέσιο ικανό να παλεύει για την νίκη σε κάθε αγώνα. Αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις θα σήμαινε πώς η ομάδα και οι οδηγοί της θα διεκδικούσαν με αξιώσεις και τα δύο πρωταθλήματα. Και όντως αυτή έμοιαζε να είναι η ιστορία της σεζόν για τους Charles Leclerc και Ferrari κατά το πρώτο μισό του 2022.

Όμως, μία σειρά λαθών και προβλημάτων αξιοπιστίας έχουν φέρει τους κόκκινους σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση με 9 αγώνες να απομένουν. Συνήθως, ο επικεφαλής παίρνει και το μεγαλύτερο μερίδιο κριτικής για τα άσχημα αποτελέσματα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον Mattia Binotto εδώ και λίγες εβδομάδες. Ο Ιταλός έχει ακούσει τα εξ αμάξης για τις δυσλειτουργίες της Scuderia. Ορισμένοι από τους επικριτές του, μάλιστα, μοιάζουν πεπεισμένοι πως η καρέκλα του ήδη “τρίζει”.

binotto-gb19-a100x600

Advertisement
Advertisement

Ένας από αυτούς είναι και ο Ralf Schumacher. Ο πρώην οδηγός των Jordan, Williams και Toyota δήλωσε: “Ήδη βλέπω ότι η θέση του (σ.σ. εννοεί του Binotto) κινδυνεύει στη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος. Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που έχουν πάει στραβά και πολλά τεχνικά προβλήματα. Είναι πολύ πικρό να χαραμίζεις έτσι μία χρυσή ευκαιρία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα“.

Η Ferrari δεν είχε τον απαιτούμενο ρυθμό;

Ο Binotto από την άλλη υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του pitwall στην Ουγγαρία. Σύμφωνα με εκείνον, η ήττα προήλθε από την έλλειψη ρυθμού την Κυριακή. “Αυτό που μας έλειπε στην πραγματικότητα σήμερα ήταν η ταχύτητα. Ήταν η πρώτη φορά σε 13 αγώνες που δεν είχαμε τον απαιτούμενο ρυθμό για να κερδίσουμε“.

Advertisement

Ο επικεφαλής της Ferrari συνέχισε λέγοντας ότι δεν βλέπει τον λόγο για τον οποίον θα έπρεπε να αλλάξει κάτι στην ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν: “Πρόσφατα είχαμε πολύ καλή στρατηγική σε Γαλλία και Αυστρία. Κάποιες φορές μπορεί να γίνονται λάθη. Όμως, αν δούμε συνολικά την χρονιά μέχρι τώρα το πρόσημο είναι θετικό. Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίον θα έπρεπε να αλλάξουμε κάτι“.

Η ανάγνωση αυτή του Binotto είναι μάλλον προβληματική. Σίγουρα ο Charles Leclerc δεν φαίνεται να συμμερίζεται την ίδια άποψη, πάντως: “Ένας τέτοιος αγώνας είναι τουλάχιστον απογοητευτικός. Πρέπει να βελτιωθούμε συνολικά σαν ομάδα. Πάντα κάτι φαίνεται να πηγαίνει λάθος. Αξιοπιστία, λάθη ή οτιδήποτε άλλο”.

Advertisement

Ο Leclerc βρίσκεται 80 βαθμούς πίσω από τον Verstappen στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Μία διαφορά που δύσκολα καλύπτεται χωρίς τη “βοήθεια” της Red Bull. Ακόμη και εάν ο Μονεγάσκος κερδίσει όλους τους εναπομείναντες αγώνες της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Vettel: Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν (+video)
Βόμβα: Στην Aston Martin ο Alonso το 2023!
F1 GP Ουγγαρίας: Έτσι κερδίζονται τα πρωταθλήματα (+video)

Advertisement