Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πόσα θα δίνατε για το τρόπαιο του πρωταθλητή F1;

Ελλάδα 19:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα θα δίνατε για το τρόπαιο του πρωταθλητή F1;

FORMULA 1

Πόσα θα δίνατε για το τρόπαιο του πρωταθλητή F1;

FORMULA 1

Τρόπαια και άλλα ενθύμια από την καριέρα του Γκρέιαμ Χιλ βγαίνουν στο σφυρί τον Νοέμβριο. Μεταξύ αυτών, για πρώτη φορά στην ιστορία, το τρόπαιο του πρωταθλητή F1!

Advertisement
Advertisement

Λίγες ημέρες μετά από παρόμοια δημοπρασία με αντικείμενα του Νάιτζελ Μάνσελ, ο οίκος RM Sotherby’s δημοπρατεί αναμνηστικά ενός άλλου μεγάλου οδηγού του παρελθόντος.

Πρόκειται για αντικείμενα που ανήκαν στον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή F1, Γκρέιαμ Χιλ. Ο Χιλ – πατέρας του επίσης παγκόσμιου πρωταθλητή F1, Ντέιμον– είχε μία λαμπρή καριέρα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό από τα τέλη της δεκαετίας του 50 έως και τα μέσα της δεκαετίας του 70. Κατέκτησε δύο φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών στην F1 με τις BRM και Lotus.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον είναι ο μόνος οδηγός στην ιστορία που έχει κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του Triple crown. Ήτοι νίκες στο GP του Μονακό, στα 500 μίλια της Ιντιανάπολις και στις 24 ώρες του Le Mans! Ο πατέρας του Ντέιμον Χιλ ήταν, μάλιστα, ένας από τους σπεσιαλίστες του Μονακό, κερδίζοντας συνολικά 5 φορές στο πριγκιπάτο.

Ένα από τα τρόπαια της δημοπρασίας θα είναι και εκείνο του νικητή στο GP του Μονακό το 1969, τελευταία νίκη της καριέρας του Χιλ. Θα είναι η πρώτη φορά που ένα τρόπαιο νικητή Μονακό βγαίνει σε δημοπρασία.

Advertisement

Το αντικείμενο, όμως, που αναμένεται να κλέψει την παράσταση θα είναι άλλο. Πρόκειται, φυσικά, για το έπαθλο του πρωταθλητή οδηγών της F1 για το 1962. Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που ένα τέτοιο τρόπαιο δημοπρατείται και αναμένεται να συγκεντρώσει τις μεγαλύτερες προσφορές.

Advertisement

 

Ένα αγωνιστικό κράνος του Χιλ με τα εμβληματικά χρώματα του κωπηλατικού ομίλου του Λονδίνου καθώς και μία επιταγή προς τον νικητή του Indy500, αναμένονται επίσης να προσελκύσουν πολλούς υποψήφιους ιδιοκτήτες. Σε περίπτωση που… ενδιαφέρεστε η δημοπρασία θα λάβει χώρα το Σάββατο 4 Νοεμβρίου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μάνσελ: Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για τη συλλογή του!
Έκλεστοουν: Ένοχος για απάτη και απόκρυψη τεράστιου ποσού
F1: Φέρτε πίσω τους V12! (+video)

Advertisement