Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μάνσελ: Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για τη συλλογή του!

Ελλάδα 13:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μάνσελ: Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για τη συλλογή του!

FORMULA 1

Μάνσελ: Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για τη συλλογή του!

FORMULA 1

Ο Βρετανός πρωταθλητής σε F1 και Indycar πούλησε πάνω από 300 αντικείμενα της προσωπικής του συλλογής με το τελικό ποσό να ξεπερνάει τα 2 εκατομμύρια ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Τα αντικείμενα δημοπρατήθηκαν από τον οίκο RM Sotherby’s μέσα σε διάστημα τριών ημερών. Είναι άγνωστοι οι λόγοι που οδήγησαν τον Μάνσελ στην απόφαση του αυτή.

Όπως αναμενόταν, φυσικά, πολλοί φίλοι της F1 -οι οποίοι διαθέτουν και το απαραίτητο… πορτοφόλι- έσπευσαν να κάνουν προσφορές για τα αντικείμενα της συλλογής του Βρετανού. Την τιμητική τους είχαν τα κράνη που φορούσε ο Νάιτζελ Μάνσελ κατά την διάρκεια της καριέρας. Εννέα από τα δέκα αντικείμενα που πωλήθηκαν πιο ακριβά ήταν τέτοια.

Advertisement
Advertisement

Στην πρώτη θέση το κράνος που φορούσε ο Βρετανός κατά την πρώτη από τις 31 νίκες του στην F1, στο Ευρωπαϊκό GP του 1985. Ο αγώνας είχε γίνει στην βρετανική πίστα του Μπραντς Χατς και ο Μάνσελ είχε κερδίσει για λογαριασμό της Williams την ίδια ημέρα που ο Αλέν Πρόστ εξασφάλιζε το πρώτο του πρωτάθλημα οδηγών! Ο πλειοδότης πλήρωσε 80.000 ευρώ για το κράνος αυτό!

Πιο φθηνά – λίγο πάνω από τα 70.000 ευρώ– πωλήθηκε ένα κράνος του Μάνσελ από τη νικηφόρα για εκείνον σεζόν του 1992. Ο Βρετανός δημοπράτησε, επίσης, κράνη του από την σύντομη επιστροφή του με την McLaren, την διετία του στη Ferrari αλλά και από τη σεζόν του 1993 όταν και κατέκτησε ως rookie το πρωτάθλημα των Indycar.

Advertisement

Ο Μάνσελ πούλησε, επίσης, και αρκετά τρόπαια του. Ακριβότερα πωλήθηκε εκείνο της νίκης του στην Ίμολα το 1992, για πάνω από 33.000 ευρώ. Εκπρόσωποι του οίκου Sotherby’s πιστεύουν ότι ορισμένοι από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην δημοπρασία ήταν συλλέκτες οι οποίοι έχουν ήδη ακόμη και μονοθέσια που οδήγησε ο Μάνσελ στη διάρκεια της καριέρας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έκλεστοουν: Ένοχος για απάτη και απόκρυψη τεράστιου ποσού
Το δυστύχημα που «σημάδεψε» τον Nigel Mansell (video)
Ο Μάνσελ βγάζει στο σφυρί μέρος της κληρονομιάς του

Advertisement