Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Παραμένει ο Button στην McLaren!

Ελλάδα 19:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παραμένει ο Button στην McLaren!

FORMULA 1

Παραμένει ο Button στην McLaren!

FORMULA 1

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 θ’ αγωνίζεται και το 2016 με τα χρώματα της Βρετανικής ομάδας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο 35χρονος Βρετανός πήρε τον παγκόσμιο τίτλο με τα χρώματα της Brawn το 2009 και την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στη McLaren. Από το 2010 αγωνίζεται για την ομάδα του Ron Dennis με την οποία έχει πάρει 8 από τις 15 νίκες της καριέρας του. Η τελευταία ήταν στη Βραζιλία το 2012.

Ο Button όπως πέρυσι τέτοια εποχή έτσι και φέτος βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση καθώς υπήρξαν διφορούμενες σκέψεις από την πλευρά της McLaren. Ειδικά πέρυσι χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το τέλος του χρόνου και τα πράγματα ακούγονταν άσχημα για φέτος παρότι έχει διετές συμβόλαιο.

Advertisement
Advertisement

Η ένταση όμως που υπάρχει ανάμεσα στην ομάδα και στον Alonso οδήγησαν τους μετόχους της McLaren Honda στην απόφαση ν’ ανανεώσουν το συμβόλαιο με το Button ώστε να μην έχουν πολλά μέτωπα ανοιχτά ταυτόχρονα. O Button στα 35 του χρόνια είναι ο γηραιότερος σε ηλικία οδηγός στο grid με 279 εκκινήσεις σε GP. Η ανακοίνωση της συμφωνίας τον βρήκε να δηλώνει: “Τον τελευταίο μήνα υπήρξαν συζητήσεις και δεν είναι μυστικό ότι διχάστηκα για το τι πρέπει να κάνω. Οδηγώ έξι χρόνια τώρα για τη McLaren και ξέρω πολύ καλά το Ron Dennis. Μου έδωσε να καταλάβω ότι είναι πλήρως προσηλωμένος στην προσπάθεια να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή. Αυτό μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και γι’ αυτό αποφάσισα να παραμείνω. Μόλις πήρα την απόφαση συνειδητοποίησα ότι είναι η σωστή. Σίγουρα η φετινή χρονιά δεν ήταν η πιο εύκολη για μας αλλά θα βελτιωθούμε”.

Ο Button εφόσον αγωνιστεί του χρόνου και στους 20 αγώνες θα ξεπεράσει τα 300GP, επίτευγμα που μέχρι σήμερα το έχουν καταφέρει μόνο οι M.Schumacher και Barrichello.