Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Πικέ θα πληρώσει ακριβά τον ρατσισμό του στον Χάμιλτον

Ελλάδα 20:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Πικέ θα πληρώσει ακριβά τον ρατσισμό του στον Χάμιλτον

FORMULA 1

Ο Πικέ θα πληρώσει ακριβά τον ρατσισμό του στον Χάμιλτον

FORMULA 1

Ακριβά κόστισαν στον Nelson Piquet τα πρόσφατα σχόλιά του για τον Lewis Hamilton. Ο Nelson καλείται από την δικαιοσύνη της χώρας του να πληρώσει πολλά…

Advertisement
Advertisement

Οι καταγγελίες έγιναν από τέσσερις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μία από αυτές είναι και η εθνική συμμαχία LGBT+ της Βραζιλίας.

Ο Piquet κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε ρατσιστικές και ομοφοβικές εκφράσεις αναφερόμενος στον Lewis Hamilton. Το πρώτο περιστατικό είχε έλθει στο φως της δημοσιότητας πριν το περσινό GP στην Μεγάλη Βρετανία. Ο Piquet συμμετέχοντας σε ένα podcast, είχε χρησιμοποιήσει μία ρατσιστική έκφραση για τον Hamilton ενώ μιλούσε για την σύγκρουση που είχε προκαλέσει ο τελευταίος με τον Verstappen στο Silverstone του 2021.

Τότε, ο Βραζιλιάνος είχε ζητήσει συγγνώμη από τον Hamilton. Είχε ισχυριστεί δε ότι τα λόγια του είχαν παρερμηνευτεί. Παρά ταύτα η F1 έχει έκτοτε απαγορεύσει την είσοδο του Piquet σε αγώνες ή εκδηλώσεις της.

Advertisement
Advertisement

Λίγο καιρό αργότερα κάποια άλλα σχόλια του Piquet σχετικά με τον Hamilton είχαν δημοσιοποιηθεί και πάλι. Ο Βραζιλιάνος είχε χρησιμοποιήσει και πάλι ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια αναφερόμενος στον Βρετανό. Αυτή τη φορά μιλούσε για το πώς ο Hamilton είχε χάσει τον τίτλο του 2016 από τον Nico Rosberg.

Έπειτα από την εκδίκαση της υπόθεσης ο Piquet καλείται να πληρώσει 953.050 δολάρια για τα σχόλιά του. Οι οργανώσεις που είχαν πάει την υπόθεση στα δικαστήρια ζητούσαν σχεδόν τα διπλάσια για ηθική βλάβη. Ο καταδικασθείς, έκανε έφεση φυσικά, την οποία μόλις προχτές έχασε.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι ο -διαχρονικά αθυρόστομος- Piquet είναι ο πατέρας της συντρόφου του Max Verstappen, Kelly. Από την άλλη, ο Hamilton έχει δηλώσει πολλές φορές την αγάπη του για τη Βραζιλία. Πρόσφατα, μάλιστα, του απονεμήθηκε η τιμητική υπηκοότητα της Βραζιλίας από την βουλή των αντιπροσώπων της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Μένει εκτός Formula 1
Senna: Μίνι-σειρά στο Netflix για το μεγάλο Βραζιλιάνο
Ferrari: Μπορεί να σώσει τη χρονιά στην F1;

Advertisement