Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Grosjean θα κάνει δοκιμές με τη Mercedes-AMG F1 (video)

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Grosjean θα κάνει δοκιμές με τη Mercedes-AMG F1 (video)

FORMULA 1

O Grosjean θα κάνει δοκιμές με τη Mercedes-AMG F1 (video)

FORMULA 1

Η υπόσχεση του Toto Wolff προς τον Romain Grosjean γίνεται πράξη και ακριβώς επτά μήνες μετά το τρομακτικό ατύχημά του στο Μπαχρέιν, ο Γάλλος θα οδηγήσει ξανά μονοθέσιο της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Και τι μονοθέσιο! Τη W10 με την οποία η Mercedes κατέκτησε τον τίτλο των κατασκευαστών του 2019 και ο Lewis Hamilton τον τίτλο των οδηγών εκείνης της σεζόν. Θυμίζουμε πως πέραν των επίσημων και περιορισμένων δοκιμών εξέλιξης, δεν επιτρέπονται βάσει κανονισμών δοκιμές με μονοθέσια της τελευταίας διετίας.

Ο 35χρονος θα οδηγήσει το ασημί βέλος σε ένα γύρο επίδειξης, στις 27 Ιουνίου – στο περιθώριο δηλαδή του Grand Prix Γαλλίας. Και δύο ημέρες μετά, θα κάνει το κανονικό τεστ.

grosjean-merc-test-announcement-e1000x600

Advertisement
Advertisement

Ο Grosjean βρέθηκε στις 30 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της Mercedes, στο Brackley της Μεγάλης Βρετανίας. Έκανε seat fitting, δούλεψε στον προσομοιωτή και προσπάθησε να εγκλιματιστεί σε αυτό το νέο περιβάλλον.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα μπω ξανά σε μονοθέσιο της F1. Θα είναι μία ξεχωριστή ευκαιρία για μένα, θα είναι μοναδικό το να οδηγήσω μία πρωταθλήτρια Mercedes. Είμαι ευγνώμων στη Mercedes και τον Toto για αυτή τη δυνατότητα. Η πρώτη φορά που το άκουσα ήταν ενώ βρισκόμουν στο κρεβάτι του νοσοκομείου στο Μπαχρέιν και ο Toto είχε απευθύνει αυτή την ανοιχτή πρόσκληση μέσω της τηλεόρασης. Αυτό μου έφτιαξε τη διάθεση τότε. H F1 δεν έτρεξε στη Γαλλία το 2020 λόγω του Covid, άρα το να οδηγήσω τη Mercedes στο Grand Prix Γαλλίας και μετά να κάνω ολόκληρο το τεστ στο Paul Ricard, την εντός έδρας πίσω μου, θα είναι κάτι ξεχωριστό», δήλωσε ο Grosjean.

Advertisement

Από την πλευρά του, ο Wolff, επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, πρόσθεσε: «Η ιδέα προέκυψε όταν φάνηκε πως η καριέρα του Romain στην F1 θα ολοκληρωνόταν και δεν θέλαμε αυτό το ατύχημα να είναι η τελευταία του φορά με μονοθέσιο της Formula 1. Είχε μία μακρά και επιτυχημένη καριέρα και θέλαμε να εξασφαλίσουμε πως οι τελευταίες του αναμνήσεις θα είναι πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου που έχει κατακτήσει τον τίτλο. Το ατύχημά του, μας θύμισε τους κινδύνους που οι οδηγοί αντιμετωπίζουν κάθε φορά που μπαίνουν στο κόκπιτ αλλά παράλληλα, αποτέλεσε επίδειξη των απίστευτων βημάτων που έχει κάνει το σπορ στον τομέα της ασφάλειας».

Advertisement

O Γάλλος έχει λάβει μέρος σε 181 Grand Prix, οδηγώντας για λογαριασμό των Renault, Lotus και Haas. Έχει ανέβει 10 φορές στο βάθρο, έχει σημειώσει μία φορά τον ταχύτερο γύρο και έχει μαζέψει 391 βαθμούς. Η καλύτερη σεζόν του ήταν αυτή του 2013 όταν και κατέλαβε την έβδομη θέση στην τελική βαθμολογία.

Φέτος δοκιμάζεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, ακολουθώντας επιλεκτικό πρόγραμμα στο IndyCar Series, αγωνιζόμενος με την Dale Coyne/Rick Ware Racing. Στους δύο πρώτους αγώνες κατέλαβε τη δέκατη και τη δέκατη-τρίτη θέση.

Advertisement

grosjean-merc-test-announcement-b1000x600

Διαβάστε επίσης:
GP Πορτογαλίας: Κέρδισε και φέτος στο Portimao o Hamilton

Η Τουρκία στη θέση του Καναδά στο καλεντάρι της F1

Από τη Mercedes ο επικεφαλής της Red Bull Powertrains