Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O γιος του πρωταθλητή!

Ελλάδα 12:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O γιος του πρωταθλητή!

FORMULA 1

O γιος του πρωταθλητή!

FORMULA 1

Ο Carlos Sainz Junior, γιος του 52χρονου δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι, Carlos Sainz, έχει εδώ και χρόνια επιλέξει ν’ ασχοληθεί με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Σε αντίθεση με τον πατέρα του που έγραψε ιστορία στις ειδικές διαδρομές των ράλι, ο νεαρός 20χρονος σήμερα Ισπανός αγωνίζεται στις πίστες. Ειδικότερα το 2010 συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Formula BMW, το 2011 πήρε τον τίτλο στην Formula Renault, το 2012 αγωνίστηκε στην Ευρωπαϊκή F3 και πέρυσι στο GP3. Φέτος πήρε τον τίτλο με την ομάδα της DAMS στην Formula Renault 3.5 σημειώνοντας ρεκόρ νικών (7) . Ταυτόχρονα έκανε και μια μέρα δοκιμών για λογαριασμό της Red Bull Racing.

Η αποχώρηση του Vettel από τη Red Bull, ο Γερμανός του χρόνου θα αγωνίζεται για λογαριασμό της Ferrari, είχε ως αποτέλεσμα μια τριπλή καραμπόλα. Ο 20χρονος Ρώσος Daniil Kvyat προβιβάστηκε από την Toro Rosso στη Red Bull όπου θα αγωνίζεται του χρόνου μαζί με το Ricciardo.

Advertisement
Advertisement

Στη μικρή ομάδα θα αγωνίζεται ο 17χρονος Max Verstappen, γιος του άλλοτε οδηγού της F1, Jos Verstappen αλλά και ο Carlos Sainz Junior. Η Toro Rosso είχε συνεργασία με τον Jean-Eric Vergne ο οποίος φέτος ήταν αντικειμενικά καλύτερος του Kvyat. Ο Γάλλος πήρε 22 βαθμούς έναντι 8 του Ρώσου. Στην Ιταλική ομάδα αξιολογώντας όμως τη δυναμική του καθενός, έδιωξαν εντελώς το Γάλλο ενώ το Ρώσο του έδωσαν προαγωγή στη Red Bull.

Για το 2015 λοιπόν θα αγωνίζονται με τα χρώματα της Toro Rosso δυο γόνοι, οι Verstappen και Sainz Jr.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας, Juan Carlos με τους Sainz Jr και Alonso στα πάντοκ του Άμπου Ντάμπι

Ο βασιλιάς της Ισπανίας, Juan Carlos που βρέθηκε στο grid στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς τη προηγούμενη βδομάδα στο Άμπου Ντάμπι είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τον πρωταθλητή Fernando Alonso όσο και με το Sainz Junior. Ο βασιλιάς ήταν σίγουρος πως τα νέα θα είναι καλά και για τους δυο και όσον αφορά στον 20χρονο Sainz επιβεβαιώθηκε. Οι φήμες λένε πως ο Juan Carlos προσπάθησε να προσθέσει τη δική του επιρροή στην απόφαση της Toro Rosso. Ανεξάρτητα του τι συνέβη και πόσο τον άκουσαν γεγονός είναι πως ο νεαρός Sainz  του χρόνου θα αγωνίζεται στη F1 (διαβάστε πατώντας εδώ το σχετικό ρεπορτάζ και τις δηλώσεις του νεαρού οδηγού αλλά και του Franz Tost).

Advertisement

Ο Sainz Junior είναι εδώ και χρόνια μέλος της ομάδας ταλέντων της Red Bull και απ’ όλες τις απόψεις μοιάζει σωστή επιλογή για την Toro Rosso που εδώ και χρόνια έχει επωμιστεί τον πολύ σημαντικό ρόλο, ανάδειξης νέων ταλέντων στη F1.