Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τέλος από την Toro Rosso o Vergne

Ελλάδα 21:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος από την Toro Rosso o Vergne

FORMULA 1

Τέλος από την Toro Rosso o Vergne

FORMULA 1

Μπορεί αυτή η εξέλιξη να ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη αλλά πλέον είναι και επιβεβαιωμένο. Ο Jean-Eric Vergne ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter πως αποτελεί παρελθόν για τη Scuderia Toro Rosso.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο 24χρονος πέρασε τρεις σεζόν ως επίσημος οδηγός της ιταλικής ομάδας, εκκινώντας σε 58 Grand Prix. Βαθμολογήθηκε σε 13 από αυτά, με τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε να είναι η καλύτερη της καριέρας του στη Formula 1. Όχι μόνο βαθμολογήθηκε σε 7 από τα 19 Grand Prix αλλά ισοφάρισε το καλύτερο πλασάρισμά του (6ος στη Σιγκαπούρη, όπως πέρυσι στον Καναδά) αλλά έκανε και προσωπικό ρεκόρ βαθμολογικής συγκομιδής. Όμως τα παραπάνω αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετά για να τον κρατήσουν στη δεύτερη ομάδα της Red Bull.

«Παρ’ ότι έκανα καλή σεζόν και μάζεψα 22 πόντους, δεν θα οδηγώ για λογαριασμό της Toro Rosso το 2015», έγραψε ο Γάλλος, προλαβαίνοντας έτσι τις ανακοινώσεις από πλευράς STR.

Advertisement
Advertisement

Θεωρείται πολύ πιθανό, μέσα στις επόμενες ημέρες αν όχι ώρες, να ανακοινωθεί η αντικατάσταση του από τον Carlos Sainz Jr, γιο του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι. Ο νεαρός Ισπανός που κατέκτησε φέτος τον τίτλο στο πρωτάθλημα Formula Renault 3.5 Series, έκανε μάλιστα δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι με την Infiniti Red Bull Racing.

Αναμένεται να είναι αυτός ο εκλεκτός για τη θέση στο πλευρό του 17χρονου Max Verstappen, που θα κάνει επίσης ντεμπούτο το 2015 στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Η λίστα υποψηφίων περιλαμβάνει ακόμα τα ονόματα των Alex Lynn (πρωταθλητής GP3 Series) και  Pierre Gasly.

Όσο για τον Vergne οι ελπίδες να βρει θέση σε άλλη ομάδα της Formula 1, είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Advertisement