Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ντομενικάλι: Δεν υπάρχει χώρος για εγωισμούς στην F1

Ελλάδα 18:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ντομενικάλι: Δεν υπάρχει χώρος για εγωισμούς στην F1

FORMULA 1

Ντομενικάλι: Δεν υπάρχει χώρος για εγωισμούς στην F1

FORMULA 1

Ο CEO της Formula 1 απάντησε σε όσους έχουν επικρίνει τις πρόσφατες επιλογές του σπορ στον τρόπο διεξαγωγής των αγωνιστικών τριημέρων.

Advertisement
Advertisement

Αρκετοί οδηγοί είχαν εκφράσει δημοσίως την δυσαρέσκειά τους για μία σειρά από ζητήματα. Το κυριότερο ήταν η αύξηση των αγώνων Sprint για φέτος αλλά και η αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής τους.

Επιπλέον, πολλοί είχαν σχολιάσει αρνητικά την παρουσίαση των οδηγών πριν το GP του Μαϊάμι. Ο Ντομενικάλι απάντησε στα σχόλια αυτά λέγοντας ότι εκτιμά την αντίθετη άποψη, ωστόσο η F1 δεν έχει την πολυτέλεια να επαναπαυτεί στην εποχή που ζούμε. Μιλώντας στην Daily Mail, ο Ντομενικάλι υπενθύμισε στους οδηγούς ότι αποτελούν κομμάτι ενός ευρύτερου συνόλου.

Advertisement
Advertisement

«Δεν επιθυμώ μια κοινωνία στην οποίαν οι άνθρωποι δεν θα λένε αυτό που θέλουν» δήλωσε ο Ιταλός. «Ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να θυμούνται ότι αποτελούν κομμάτι μία πιο μεγάλης εικόνας. Δεν πρέπει να είμαστε εγωιστές» συμπλήρωσε.

«Το σπορ αυτό μεγαλώνει επειδή εμείς (σ.σ. εννοεί τους ιθύνοντες) σκεπτόμαστε μεγαλόπνοα» συνέχισε ο CEO της F1. «Μερικές φορές ίσως κάποιες επιλογές μας ξεβολεύουν ορισμένους. Αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια του να τεμπελιάσουμε ή να επαναπαυτούμε. Έχουμε νέο κοινό το οποίο πρέπει να αποζημιώνεται -ει δυνατόν- σε όλο το τριήμερο. Και όχι να βλέπει τα αυτοκίνητα να κάνουν κύκλους προς όφελος των μηχανικών και τον οδηγών» υπογράμμισε.

Advertisement

Επιπλέον ο Ντομενικάλι απάντησε και στις δηλώσεις του Μαξ Φερστάπεν για το ότι η F1 βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και ότι αυτό τον κάνει να σκέπτεται ακόμη και την αποχώρηση στο εγγύς μέλλον. «Συζήτησα τα θέματα αυτά με τον Μαξ πριν το Μαϊάμι. Μου είπε ότι αγαπάει το σπορ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πιστεύω, μάλιστα, ότι θα μείνει πολύ περισσότερο από όσο εγώ» σημείωσε ο Ιταλός.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μαϊάμι: Πλήρης κυριαρχία Φερστάπεν!
Χάμιλτον: Τρελό ποσό για υπογεγραμμένη κάρτα του! (+video)
Φερστάπεν: Στη λίστα με τους πλουσιότερους νέους αθλητές!