Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φερστάπεν: Στη λίστα με τους πλουσιότερους νέους αθλητές!

Ελλάδα 0:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φερστάπεν: Στη λίστα με τους πλουσιότερους νέους αθλητές!

FORMULA 1

Φερστάπεν: Στη λίστα με τους πλουσιότερους νέους αθλητές!

FORMULA 1

Ο πρωταθλητής απολαμβάνει την επιτυχία των τελευταίων τριών ετών στις πίστες. Και αυτό φαίνεται και στον… τραπεζικό του λογαριασμό.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes ο Ολλανδός είναι τρίτος στην λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές κάτω των 25 ετών.

Ο Φερστάπεν κέρδισε 64 εκατομμύρια δολάρια από τον Μάιο του 2022 έως τον Μάιο του 2023. Το ποσό αυτό προήλθε κυρίως από την ανανέωση της συνεργασίας του με την Red Bull μέχρι και το 2028 η οποία τέθηκε σε ισχύ εντός αυτού του διαστήματος. Με το νέο του συμβόλαιο, ο Μαξ έγινε και ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός στην F1. Συνεπώς ξεπέρασε τον Χάμιλτον ο οποίος είχε τα πρωτεία σε αυτόν τον τομέα από το 2013.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο υπάρχουν δύο νεαροί αθλητές άλλων σπορ οι οποίοι κέρδισαν περισσότερα από τον Φερστάπεν τον τελευταίο χρόνο. Πρώτος στην λίστα δεν είναι άλλος από τον σταρ της Παρί,  Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος έγινε πλουσιότερος κατά 120 εκατομμύρια δολάρια μέσα στον τελευταίο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 20 από αυτά προήλθαν από δραστηριότητες του εκτός των ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Δεύτερος στην λίστα είναι ο quarterback των Arizona Cardinals του NFL, Κάιλερ Μάρεϊ. Ο Αμερικανός κέρδισε 70,5 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό το χρονικό διάστημα, 6,5 περισσότερα από ότι ο Φερστάπεν. Ωστόσο ο Ολλανδός είναι μπροστά από τους Έρλιγκ Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι ($52 εκατ) και Λούκα Ντόνσιτς των Ντάλας Μάβερικς ($47,2 εκατ.) στην σχετική λίστα.

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μαξ Φερστάπεν είχε υπογράψει το 2022 την επέκταση του συμβολαίου του με την Red Bull. Βέβαια οι ομάδες δεν δημοσιοποιούν τα οικονομικά τους στοιχεία. Ωστόσο αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι ο Ολλανδός θα κερδίζει περί τα 55 εκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι το 2028.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μαϊάμι: Πλήρης κυριαρχία Φερστάπεν!
Χάμιλτον: Τρελό ποσό για υπογεγραμμένη κάρτα του! (+video)
McLaren 765LT Spider: Το νέο παιχνίδι του Λάντο! (+video)