Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νιούι: Γλυκοκοιτάζει προς Μαρανέλο;

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νιούι: Γλυκοκοιτάζει προς Μαρανέλο;

FORMULA 1

Νιούι: Γλυκοκοιτάζει προς Μαρανέλο;

FORMULA 1

Ο ιδιοφυής σχεδιαστής εθεάθη στο αεροδρόμιο της Μπολόνια. Και το twitter πήρε… φωτιά!

Advertisement
Advertisement

Θα μπορούσε ο Άντριαν Νιούι να είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ferrari; Σίγουρα το σενάριο της μετακίνησης του Βρετανού στην Ιταλία για χάρη της Scuderia δεν είναι καινούργιο.

Η Ferrari προσπαθεί εδώ και χρόνια να προσελκύσει τον Νιούι κάνοντάς του οικονομικές προσφορές που θα έπειθαν οποιονδήποτε άλλον σχεδιαστή στο grid. Όχι, όμως, τον Βρετανό ο οποίος δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να μετοικίσει από την Αγγλία στην Ιταλία. Αυτή ήταν τουλάχιστον η κατά Νιούι αιτία για την οποίαν εκείνος αρνιόταν ευγενικά κάθε φορά στους ανθρώπους της Ferrari.

Ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι αυτήν τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Βασέρ έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά στην Ferrari διορθώνοντας πολλά από τα κακώς κείμενα που την ταλάνιζαν για χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Και τον Φεβρουάριο ο Γάλλος έκανε την πρώτη του εντυπωσιακή κίνηση, εξασφαλίζοντας της υπηρεσίες του Χάμιλτον από το 2025. Εντούτοις όλοι γνωρίζουν ότι στην F1 ένας εξαιρετικός σχεδιαστής είναι εξίσου σημαντικός με έναν κορυφαίο οδηγό. Και δεν υπάρχει καλύτερος στο… χωριό από τον Νιούι.

Βέβαια η περίπτωση Χάμιλτον ήταν πιο εύκολη για τον Βασέρ. Ο Λιούις δεν κέρδιζε στην Mercedes τα τελευταία δύο χρόνια. Και η Ferrari του δίνει καλύτερη προοπτική για το μέλλον. Με τον Νιούι δεν ισχύει το ίδιο.

Η Red Bull κυριαρχεί πλήρως από τα μέσα του 2022. Επιπλέον ο Βρετανός συνεργάζεται και με τον κορυφαίο οδηγό στο grid, τον Μαξ Φερστάπεν. Γιατί να θέλει να αφήσει ένα τέτοιο περιβάλλον; Ακόμη και εάν υπάρχουν εσωτερικές έριδες στην Red Bull, οι νίκες κρατούν ενωμένη την ομάδα. Για την ώρα.

Advertisement

Σίγουρα μία πιθανή μετακίνηση του Νιούι στην Ferrari (ή στην Aston Martin που τον πολιορκεί κι εκείνη) θα προκαλούσε σεισμό στην F1. Εάν ο Βασέρ επιτύχει εκεί που απέτυχαν άλλοι επικεφαλής της Ferrari τότε θα έχει θέσει τις βάσης για μία νέα ιταλική dream team.