Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Nelson Piquet: Ζήτησε δημόσια συγγνώμη αλλά η F1 τον απέκλεισε

Ελλάδα 17:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nelson Piquet: Ζήτησε δημόσια συγγνώμη αλλά η F1 τον απέκλεισε

FORMULA 1

Nelson Piquet: Ζήτησε δημόσια συγγνώμη αλλά η F1 τον απέκλεισε

FORMULA 1

Έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε λόγω των δηλώσεων του, ο Nelson Piquet με ανακοίνωσή του, ζήτησε δημόσια συγγνώμη. Ο Βραζιλιάνος απολογήθηκε και στον Hamilton, ενώ υποστήριξε ότι το σχόλιό του παρερμηνεύτηκε και δεν εμπεριείχε ρατσιστική διάθεση.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που υπoγράφει ο Nelson Piquet αναφέρει: “Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα σε σχέση με τις ιστορίες που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ για περσινή μου συνέντευξη. Αυτό που είχα πει δεν το είχα σκεφτεί προσεκτικά. Χωρίς να θέλω να τον υπερασπιστώ (σ.σ. εννοεί τον χαρακτηρισμό neguinho) θα ξεκαθαρίσω ότι ο όρος αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα πορτογαλικά της Βραζιλίας υπό την έννοια του “τύπου” ή του “ατόμου”. Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω”.

Ο Piquet συνεχίζει σημειώνοντας: “Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ την λέξη με την σημασία που της δίνουν ορισμένες μεταφράσεις. Καταδικάζω κάθε προσπάθεια να μου αποδίδει πρόθεση μείωσης ενός οδηγού λόγω του χρώματος του δέρματός του“.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με τον Piquet να καταδικάζει κάθε είδους ρατσιστική συμπεριφορά. Επιπλέον επισημαίνει ότι: “Ζητώ με όλη μου την καρδιά συγγνώμη από όποιον προσβλήθηκε, συμπεριλαμβανομένου και του Lewis, για τον οποίον πιστεύω ότι είναι ένας καταπληκτικός οδηγός. Όμως η μετάφραση που κυκλοφορεί στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απλώς δεν είναι η σωστή“.

Φαίνεται, όμως, ότι η συγγνώμη του Piquet δεν ικανοποίησε τους ανθρώπους της F1. Έτσι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Formula 1 απαγορεύει δια βίου την είσοδο του Nelson Piquet στο paddock.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Coulthard: Όποιος δεν αντέχει ας κάνει στην άκρη!
F1: Καταδικάζει ρατσιστικό χαρακτηρισμό του Piquet για τον Hamilton
Red Bull: Τέλος ο Vips!