Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η διάδοχος της LaFerrari θα είναι από άλλο πλανήτη

Ελλάδα 2:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η διάδοχος της LaFerrari θα είναι από άλλο πλανήτη

ΝΕΑ

Η διάδοχος της LaFerrari θα είναι από άλλο πλανήτη

ΝΕΑ

Συμβαίνει μία φορά σε κάθε δεκαετία. Και σε αυτήν που διανύουμε η κορυφαία Ferrari θα είναι κάτι πραγματικά μοναδικό.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία με τις κορυφαίες Ferrari, τα ειδικά μοντέλα που ξεχωρίζουν από όλη την υπόλοιπη γκάμα, πηγαίνει αρκετά πίσω. Ξεκίνησε το 1984 με την 288 GTO, και συνεχίστηκε με αυτοκίνητα που άφησαν εποχή, όπως η F40, η F50, η Enzo και η LaFerrari.

H ώρα λοιπόν για μία νέα κορυφαία Ferrari φθάνει. Και όπως όλα δείχνουν θα είναι πραγματικά συγκλονιστική, καθώς οφείλει να αποτελεί την αποκορύφωση της σπορ τεχνολογίας για την δεκαετία που διανύουμε.

Όπως είναι ήδη γνωστό ως βάση θα χρησιμοποιηθεί το αγωνιστικό του Le Mans, πάνω στο οποίο θα “χτιστεί” μία έκδοση δρόμου. Ο κωδικός του πρωτοτύπου που δοκιμάζεται αυτή την εποχή είναι F250 και από τις διάφορες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν προκύπτουν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες λεπττομέρειες.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που προκύπτει είναι ότι θα δανείζεται πολλά στοιχεία από την αεροδυναμική σχεδίαση του αγωνιστικού, ιδίως στο εμπρός μέρος με τις τεράστιες εισαγωγές αέρα και την ειδική διαμόρφωση του καπό.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μεγάλη κάθετη αεροδυναμική δύναμη, κάτι που είχε αποδειχτεί και στην 488 Pista. Παρόμοιο αεροδυναμικό πακέτο έχει και το νέο δίδυμο SF90 XX Stradale και SF90XX Spider. Μαζί βέβαια θα υπάρχει και μία πολύ μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος.

Στο πίσω μέρος θα υπάρχει ένα τεράστιο diffuser αλλά και μία ειδική διαμόρφωση του αμαξώματος για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της κάθετης δύναμης.

Advertisement

Όσο για τα μηχανικά μέρη, δεν γνωρίζουμε κάτι ξεκάθαρο ακόμα. Πάντως θα είναι αρκετά κοντά στο αγωνιστικό του Le Mans και πιθανόν θα αντιγράφει και κάποια στοιχεία από την Mercedes AMG-One, όπως για παράδειγμα την μικρή μπαταρία που θα εξασφαλίζει πολύ λίγα χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας.

Από εκεί και πέρα μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι πλήρως υβριδική ή plug-in υβριδική, αν θα έχει μοτέρ και μπροστά ή μόνο πίσω και πολλά ακόμα. Αυτό πάντως που είναι σίγουρο είναι ότι όταν θα παρουσιαστεί θα αποτελεί μία κορυφαία στιγμή της αυτοκίνησης. Όπως έκαναν και όλοι οι πρόγονοί της στην εποχή τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο, πόσο μπορεί να κοστίζει αυτή η καμένη Ferrari
Αυτές είναι οι σούπερ Ferrari SF90 XX Stradale και SF90 XX Spider
Ferrari: Ρωμαϊκός… θρίαμβος για τη νίκη στο Le Mans! (+video)