Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αντρέτι: Απάντηση στον Τότο Βολφ

Ελλάδα 12:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αντρέτι: Απάντηση στον Τότο Βολφ

FORMULA 1

Αντρέτι: Απάντηση στον Τότο Βολφ

FORMULA 1

Ο Μάικλ Αντρέτι απάντησε στις πρόσφατες δηλώσεις του Τότο Βολφ σχετικά με τον τρόπο εισόδου της Andretti-Cadillac στην F1.

Advertisement
Advertisement

Ο Αυστριακός επικεφαλής της Mercedes είχε ξεκαθαρίσει η μόνη οδός προς την F1 για την Andretti είναι η εξαγορά μίας εκ των ομάδων που ήδη συμμετέχουν.

Η αμερικανική αγωνιστική ομάδα προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια να μπει στο πρωτάθλημα της F1. Ενώ η FIA είναι θετικά διακείμενη προς την συμμετοχή της, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις ομάδες του πρωταθλήματος. Πλην της Alpine (η οποία έχει συμφωνήσει να προμηθεύει με PU τους Αντρέτι) καμία άλλη ομάδα δεν έχει στηρίξει δημόσια το εγχείρημα.

Advertisement
Advertisement

Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, μάλιστα, οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν με τους επικεφαλής των Mercedes, Ferrari και Red Bull να δηλώνουν δημοσίως ότι δεν επιθυμούν την αύξηση του αριθμού των ομάδων. Και αυτό παρά το ότι οι Αντρέτι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το υπέρογκο τίμημα εισόδου που ζητούν οι ομάδες.

Ο Βολφ πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις δηλώνοντας: «Η θέση μας ήταν πάντα ξεκάθαρη. Αγοράστε μία από τις ομάδες που συμμετέχουν ήδη». Ωστόσο αυτό είναι πιο δύσκολο από ότι ίσως ακούγεται.

Advertisement

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Μάικλ Αντρέτι. «Έχουμε προσεγγίσει όλες τις ομάδες και καμία δεν επιθυμεί να πουλήσει. Δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία του να το συζητήσουν. Δεν τους κατηγορώ, φυσικά. Ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντά του» δήλωσε ο Αμερικανός.

Παρά ταύτα ο Αντρέτι είναι αισιόδοξος για την τελική έκβαση του project του στην F1. «Στο τέλος δεν θα αποφασίσουν οι ομάδες για το θέμα μας, αλλά η FIA. Έχουμε κάνει τα πάντα σωστά μέχρι στιγμής και ευελπιστούμε σε μία θετική απόφαση. Πιστεύουμε ότι έχουμε το δυναμικό ώστε να είμαστε από την αρχή ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα» υπογράμμισε ο Αμερικανός.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Πότε θα δούμε ξανά γυναίκα οδηγό;
F1 GP Μ. Βρετανίας: Νέα δεδομένα;
Andretti: Ανεπιθύμητη από τις ομάδες στην F1