Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο μαεστρικός τρόπος που ο Alonso απέφυγε το χάος (video)

Ελλάδα 9:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο μαεστρικός τρόπος που ο Alonso απέφυγε το χάος (video)

FORMULA 1

Ο μαεστρικός τρόπος που ο Alonso απέφυγε το χάος (video)

FORMULA 1

To Grand Prix Ουγγαρίας αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της σύντομης ιστορίας της Alpine στον μαγικό κόσμο της Formula 1! Με θριαμβευτή τον Esteban Ocon αλλά καθοριστική συμβολή στην επιτυχία αυτή, να έχει και ο έτερος οδηγός της, Fernando Alonso.

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός που έκλεισε πριν από μερικές ημέρες τα 40 (!), ουσιαστικά «εξασφάλισε» τη νίκη στον ταλαντούχο teammate του, κρατώντας επί 10 ολόκληρους γύρους πίσω του τη Mercedes του Lewis Hamilton. Παρότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε πιο φρέσκα ελαστικά, πιο μαλακής γόμας και φυσικά, στη διάθεσή του τη W12 που αντικειμενικά, είναι αρκετά ταχύτερη των μπλε μονοθεσίων.

Όμως τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί, αν ο Alonso δεν επιστράτευε όλη του την εμπειρία στη μαεστρική διαχείριση του χάους της πρώτης στροφής στο πλαίσιο του ενδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η onboard λήψη είναι σχεδόν τρομακτική. Με την πίστα βρεγμένη, επιλέγει να πάρει την εξωτερική και έπειτα η A521 περνά ξυστά από τη σχεδόν ακυβέρνητη Mercedes του Valtteri Bottas που πέφτει πάνω στη Red Bull του Sergio Perez προκαλώντας βροχή από θραύσματα.

Advertisement

Αποφεύγει τη McLaren του Lando Norris και την άλλη Red Bull με τον Max Verstappen που συγκρούονται ελάχιστα μέτρα πιο βαθιά στη στροφή και σα να μην έφτανε αυτό, καλείται να προστατεύσει την Alpine του από την τριπλή σύγκρουση της Aston Martin του Lance Stroll, της Ferrari του Charles Leclerc και της McLaren του Daniel Ricciardo.

Κι εκεί έβρεξε διαλυμένα κομμάτια, τα οποία ο πολύπειρος Alonso απέφυγε δίχως προβλήματα. Έτσι συνέχισε τον αγώνα, βρέθηκε ψηλά στην κατάταξη και τελικά κατέλαβε την τέταρτη θέση. Έτσι έφτασε τους 38 βαθμούς και είναι ενδέκατος στη βαθμολογία των οδηγών, την ώρα που η Alpine σκαρφάλωσε στους 77 πόντους και πέρασε πέμπτη στους κατασκευαστές!

Advertisement

alonso-hungary-2021-c1000x600

Διαβάστε επίσης:
Απορρίφθηκε το αίτημα της Aston Martin για τον αποκλεισμό του Vettel

Διακοπές στη Σαντορίνη για τον Russell

Advertisement

F1 Vlog για το Grand Prix… bowling στην Ουγγαρία!